Ahojte, v roku 2021 sme kolaudovali trogaraz pri dome. Ale potom sme ju zabudli zapísať na kataster. Teraz v pondelok som bola na katastri, aby ju tam zapísali. Vypísala som žiadosť Návrh na zápis garaze, doniesla som porealizačne zameranie stavby, kolaudačné rozhodnutie a od obce papier, že trojgaraz nebude mať číslo supisne. Pani zobrala papiere a vravela, ze majú 60 dní na zápis do katastra.
Chcela by som vedieť, či má teraz na LV svietiť Plomba? Lebo som teraz pozerala a nič tam nie je.
Žiaden poplatok som na katastri neplatila a ani žiadne potvrdenie som nedostala, len zobrali papiere a dovi.
Mala by tam svietiť na LV plomba? Dakujem
@natalka1919 Áno, mala by byť.
@natalka1919 ak si to podávala v pondelok, skús ešte počkať. Plomba Z (zmena) sa objaví neskôr.
nam plombu ukazalo na 8 den 🤦♀️ uz som tam chcela volat a zrazu sa zjavila cervenym🤭
@alenah31 mňa sa na katastri vôbec nepýtala, ako nám to majú oznámiť. Ako som hovorila, len pani zobrala papiere a dovidenia. Ale tak dúfam, že sa to tam nestratí a bude to ok. Pripadne sa zastavim opýtať na kataster, prečo tam nie je uvedená zmena na LV po podaní.
@alenah31 a platili ste tam niečo na katastri za podanie návrhu?
@natalka1919 my sme tam mali výrazne červeným Z-....(to číslo/rok). Ak si tam bola dnes skús to kuknúť zajtra - ja som to pozerala cca po týždni. Asi to nenahadzujú okamžite.
@natalka1919 nie - my sme len dokladali kolaudačné rozhodnutie a doklad z obce o pridelenom súpisnom čísle - bez poplatku.
@natalka1919 Neplatí sa za to. A malo by ti prísť rozhodnutie o zápise na LV poštou.
@alenah31 bola som tam v pondelok. Počkám do ďalšieho tyzdna a keď to tam nebude, pôjdem sa opýtať.
@natalka1919
Kataster na nete sa neaktualizuje online, čiže pár dní to potrvá.
@natalka1919 ani nie plomba ale "Z" a číslo, ktoré mu bolo pridelené. Ešte sme vypisovali taký lístok kde sme uvádzali ako nám majú už vykonaný zápis oznámiť - zvolila sa SMS.