Má babka nárok na voľno, pokým budem v pôrodnici?

weissrose
8. okt 2012

potrebujem poradit 🙂 ked som slobodna mamicka a o par tyzdnov sa mi narodi druhe dieta (s inym muzom) ma moja mama narok na to aby dostala niaku platene volno alebo take cosi na opatrovanie mojho prveho syna kym ja budem v nemocnici??? lebo moj priatel kedze nieke otec prveho syna na to narok urcite mat nebude. ma s tym niekto skusenosti???

liz_lemon
8. okt 2012

@weissrose zeby dovolenka?

weissrose
autor
8. okt 2012

ale myslela som nieco na co ma narok zo zakona... nieco ako OCR alebo tak...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
weissrose
autor
8. okt 2012

aha a nedalo by sa ti popytat ako to je, kde sa to ma vybavit a kedy? neviem uz kde sa mam ist na to pytat, som z toho zufala :( a dakujem ze si napisala 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
weissrose
autor
8. okt 2012

no pokusim sa spytat ale mam pocit ze doktorka sa raz o takom niecom rozpravala aj zo sestrickou a hovorili ze im volala niaka pacientka ze to volno nechcu dat ani manzelovi :( tak nevie ci mi s tym pomoze :( ani neviem ako sa to vola takze na socialke budu na m,na kukat ako na debila :( aj tak dakujem

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
weissrose
autor
8. okt 2012

dik, skusim to no oni su tam niaky divny aj dobrovolnym nemocenskym mi nevedeli povedat jednotnu radu, kazda jedna pracovnicka mi tam hovorila ine veci :( uz im moc neverim :( ale uvidime, mozno pomozu 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bets
9. okt 2012

podla tohto bodu ma narok:
(ale mam dojem, ze musi zit s danym dietatom v spolocnej domacnosti, ale to sa na stranke soc.poist. vyslovene nepise)

http://www.socpoist.sk/osetrovne/1294s

Zamestnanec
b) osobnej a celodennej starostlivosti o zdravé dieťa do desiatich rokov veku, ak
◦ fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať (ďalej len "starostlivosť o dieťa")

weissrose
autor
9. okt 2012

@bets tak to by bola parada lebo mame tu istu adresu aj ked sice tam uz nebyvame ale to nikto nemusi vediet 🙂 dufam ze nam to vyjde 🙂 dakujem