Dobry den,
Potrebovala by som poradit ako postupovat. Asi pred 3 mesiacmi som sposobila autonehodu, nedala som prednost v jazde cyklistovi. Kedze som isla ale rychlostou 10km/h, tak p. do mna tukla byciklom, sice spadla, ale postavila sa a povedala ze sa jej nic nestalo, ze ju troska boli ruka, ze to nic nie je. Pri nehode boli aj mestski policajti, ktori sa p. opatovne pytali ci chce zavolat policiu na presetrenie, ja som jej ponukala niekolkrat odvoz k lekarovi, nakup pomocok v lekarni atd.... Pani vsetko odmietla, ze je to v poriadku ze ide na zahradu a ze sa jej nic nestalo. Na druhy den mi vsak volala, ze ju ruka do rana bolela , ze na policiu nejde to ohlasit lebo by sme dostali pokutu ale ze ide k lekarovi. Samozrejme som jej povedala a nasledne aj napisala ak by cokolvek potrebovala nech mi da vediet. Nasledne som sa ju niekolkrat snazila kontaktovat ale bezuspesne. Po 3 mesiacoch mi na papieri od nej prislo nejake vyrozumenie lekarska sprava, ktoru si dala vypracovat, s listkom, ze nakolko sme nevolali policiu ziada odo mna uhradu 1000 EUR ako odskodnenie urazu, co by inak islo z mojej poistky. Ma natoto narok? Samozrejme a nechcem zbavovat zodpovednosti ale cele je to nejake cudne, ponuknutu pomoc a policiu odmietne, so slovami ze je vsetko v poriadku. K doktorovi ide az na druhy den, co sa stalo medzi nehodou a druhym dnom nikto nevie. Som ochotna sa dohodnut na odskodneni 300 EUR ale isto nie na 1000 Eur, Viete mi niekto poradit ako postupovat?
Isto dostala super rady ako od teba vytrieskat peknu sumicku na vianoce.
Kto jej to dokáže? Keď tam nebola polícia nieje o tom žiaden záznam nikto! Vôbec by som sa s ňou nebavila.
a ako vieš, že by to išlo z tvojej poistky? Nie, nešlo. Nemáš žiaden záznam o nehode a poisťovňa uhrádza iba poškodené vozidlo, nie liečebné náklady. Jedine, že by si to mala priplatené v tvojej poistnej zmluve v rámci PZP.
No takto, ja by som jej nič nedala, nakoľko je dosť možné, že keď nechcela volať policajtov (a na tom si mala trvať už vtedy), mohla mať nafúkané. Takže nech ťa dá pekne na súd a môže sa doťahovať, koľko chce.
"Pri nehode boli aj mestski policajti, ktori sa p. opatovne pytali ci chce zavolat policiu na presetrenie" - nemas na nich kontakt, pripadne spisovali nieco?
Napisala by som pani, ze kedze policajti pri nehode boli, nepovazujes jej narok za opravneny.
Nie je o tom nijaký zápis, bola tam mestská polícia ale tá jej povedala že táto dopravná značka nie je v ich kompetencii a či chce volať políciu, ktorá má oprávnenie spísať záznam o nehode a prešetriť to. Pýtali sa jej nato niekoľkokrát, čo opätovne odmietla. Nechcem sa vyhnúť zodpovednosti ale toto sa mi zdá trošku moc.
nedala by som jej nič. Nárok by mala jedine v prípade, keby išla bezodkladne k lekárovi po zrážke. Takto si mohla aj doma niečo urobiť. Nemá dôkaz, že to má konkrétne z tej zrážky.
no ako bolo spomenuté......vydrankať od teba peniaze pred Vianocami..... nedala by som jej nič...
Mne to pride ako velka spekulacia. Po nehode odmieta policiu, aj lekara, durhy den si to rozmysli k lekarovi ide, potom ti neodpoveda a o 3 mesiace ide nieco ziadat?
Do buducna: Vzdy zavolaj policiu a sanitku. Je jedno, ze ona to odmieta, ty to nahlas, aby si bola kryta. Ak pridu a ona osetrenie odmietne, tak dobre, ale v zazname bude, ze ty si zavolala a ona odmietla vysetrenie.
Tiez nikdy neponukaj odvoz do nemocnice, nevies co sa cestou moze stat a este dotycnemu pritazis a sebe mozes vyrazne poskodis a pritazit v ramci viny.
Teraz jej nic neplat, moze to podat na sud ale nema vobec ziadne dokazy, takze velmi silne pochybujem, ze by ti sud dal nieco k nahrade.
Niekto asi pani poradil ako si prilepšiť na vianoce. Skus nájsť tých mestských policajtov, aby svedčili a správa od lekára tiež musí mať dátum. Inak by som ju neriešila. Ľudia sú svine dnes a len by oba brali druhého o peniaze.
citujem ,,Samozrejme som jej povedala a nasledne aj napisala ak by cokolvek potrebovala nech mi da vediet.,, no potrebuje 1000 e 😀 no niekto jej múdro poradil...chcela by som vedieť, kde k tejto sume prišla
A este dodam, ze kedze nemate spisany ziadny zaznam o nehode a lekarsku spravu ma z dalsieho dna, v ktorej sice tvrdi, ze zranenie bolo sposobene tou nehodou, ale nijak to nemoze dokazat. Mohla spadnut na zahrade, cestou domov, doma, mohlo sa stat cokolvek a dane zranenie mohlo vzniknut neskor.
Nic jej neplat a do buducna bud poucena. Sanitku a policajtov nevolas len kvoli toum druhemu, ale aj kvoli sebe, aby si bola chranena.
nedala by som jej ani cent,spekulantke, nech ta da aj na sud, nema sancu vyhrat, nedaj jej ani tych tristo eur co si ochotna dat
Mestskí nemajú o tom nejaký záznam? Mali by mať záznam zo služby, kde by to malo byť spomenuté.. Inak VŽDY volajte dopravákov.
Po troch mesiacoch by som neriesila nic... a rada do buducna vzdy volat policajtov... max ponukla tych 300e ak vobec...idu vianoce chce si prilepsit
A ešte niečo, zdravotka zvykne posielať také žiadosti ohľadom úrazov, ako sa stali a pod. Ak ťa tam pani spomenie, tak prídu aj za tebou policajti.
otazka je co sa pise v lekarskej sprave??!!
Mestki policajti tuším len spísali moje meno na nejakí papier a to dali p. akože aby mala na mňa kontakt, ale je dosť možné že si to aj oni napísali. V tom momente som ich celkom nevnímala keďže som sa zaujímala či je p. v poriadku. Ďakujem Vám veľmi krásne za rady, nabudúce isto zavolám policajtov.
@kacena4 je to bodové vyhodnotenie úrazu. P. si dala vypracovať lekársky posudok , ktorý vydnotili na 50 bodov tuším a 1 bod je 20 EUR. Takže dokopy chce odškodnenie 1000 EUR.
popytajte sa v skupine Pravne poradenstvo
Chcela som ale tam mi z kapacitných dovôdov nechce otázku zverejniť.
Mestský by mali mať aj dátum a čas vyjazdu. Ona ti poslala aj tu lek správu na základe ktorej má to vyhodnotenie urobene?
Oni išli za mnou takže neboli privolaní, oni sa tam ocitli. Nie to mi neposlala len posudok lekársky kde bolo ohodnotenie na 50 bodov.
no bodove hodnotenie urazu sa odovzdava socialnej poistovni nie tebe ta posudi ci je to uraz naozaj a ci ma narok na preplatenie urazu zo socialneho poistenia 🙂 ale urcite je tam aj diagnoza alebo aspon kod diagnozy napisany na 100% na na googly si zistis co jej vlastne bolo 🙂 musela to byt min. zlomenina ak chce 1000€! a aj to v tom hornom pasme 🙂 je na to zakon co a ako sa hodnoti takze toto jej musel niekto napisat "znamy" podla mna bud to sem daj pozriem ti to alebo si to pozri ti na nete
Kde ti nechcu zverejnit otazku z kapacitnych dovodov? Urcite nie v skupine Pravne poradenstvo. Vyskusaj, som tam dost aktivna a napisu ti to iste co sme ti tu uz napisali ;)
Je ok, ze pani ma posudok a bodove hodnotenie ale ako dokaze, ze dane zranenia si jej sposobila pri tej nehode ty? Co ak ju niekto zrazil este pred tebou alebo naopak este 3x mala nejaku koliziu po tebe?
file:///C:/Users/Keit/Downloads/04-z437.pdf tu mas zakon pozri sa ako sa hodnotia uraz ruky, kedze predpokladam ze odisla znova na bicykli nemohla ju boliet ruka tak, aby bola ohodnotena na 50 bodov iba ak by sa jej nieco fest skomplikovalo, ale to sa mala ohlasit skor uz ked mala problem nie az po dolieceni!!! na 50bodov vychadzaju ulomkove zlomeniny, operacie a pod. je to uplne dole v dodatku
Dnes poobede sa nato pozriem, nemám tu tie papiere v práci momentálne so sebou. Ale myslím že keď sme ten preklad pozerali tak tam bolo niečo o naštiepenej kosti v zápästí, ale to nie som si istá, musím to pozrieť.
Vždy keď sa niečo takéto stane, či uz je to stret s autom, s človekom, so zverou alebo keď ako vodič auta zdemolujes lavičku, smetny kôš, čokoľvek, treba to ísť do 14 dní nahlásiť na svoju poisťovňu kde máš PZP bez ohľadu na to, či vieš alebo nie komu si mohla škodu spôsobit. Co sa týka tohto konkrétneho, dobrý príklad prečo ísť vždy všetko nahlásiť... Pani sa dusovala, že jej nič nie je a netreba nič riešiť ale volakto jej dal evidentne rozum, že ma nárok na bolestne a chytila sa toho, čo ale nie je od nej fér, vedela ze ste to neriešili vtedy len na jej naliehanie. Ak by ste to bola nahlásila, všetko by išlo z vašej PZP, to ale asi viete. Teraz sú vaše možnosti len sa s ňou dohodnúť lebo ak to dá na poistovnu (môže žiadať až 2roky od nehody) a budete ako vinná, dajú vám aj jej ošetrenia preplatiť okrem iného. Alebo ju poslať do prdele, čo by si aj zaslúžila a zapierat to.
@nikpa teraz už viem, že som tých dopravákov mala volať aj napriek tomu že s tým niekoľkokrát nesúhlasila a išla k doktorovi až na druhý deň, čo je tiež podozrivé, ako so zlomeninou mohla ešte celý deň fungovať a tiež sa sama seba pýtať že sa jej to mohlo stať kedykoľvek potom. Čo je naozaj z právneho hľadiska asi veľmi ťažké dokázať.
pokiaľ nebola volaná polícia..neriešila by som ju - je o tom nejaký zápis ????