List vlastníctva a prepis pozemku

17. okt 2022

Dobrý večer, prepáčte, ze takto otravujem ale potrebujeme vyriešiť pár predpisov... Za kým mame ako prvé vyraziť? Mamka ma veľa mini pozemkoch, kde su so súrodencami takže každy ma v určitej veľkej položke 1/4 podielu ale tak keďže jich maju viac, tak mama jim chce navrhnúť aby si to podelili... Ale kde začať?
Väčšinou každý by dostal rovnaký podiel napr 20are ale neboli by uz pri sebe v kope ale zvlášť par metre ďalej... Vôbec nevieme s kým take niečo riešiť, listy vlastníctva majú ale nie na všetko, niekde je len SPf ci ako sa to píše a niekde je normálne list vlastníctva.

andreagartnerova
17. okt 2022

Notár, advokát, osoba znala veci týkajúcich sa prepisov. Zmluvy, ak si znala si môžeš spraviť aj sama, kúpnu, darovaciu, zamennu. Len sa pripravte, že zaplatíte za zmluvy dosť.

autor
17. okt 2022

@andreagartnerova hej, to vieme 🤦‍♀️ ale tak rodina abo nic neprídu, len budú prwsunutí v iných parcelách alebo ako to mám povedať 😉

andreagartnerova
17. okt 2022

Šak môžete sa dohodnúť a ísť so zmluvami za nimi a si osvedčia iba podpis na nich.

koniarova
18. okt 2022

To vôbec nie je také jednoduché,ako si myslíš. A duplom,ak sa na LV nachádza aj SPF, či neznámy vlastník. Poradca s právnikom a daj si všetko vypracovať jemu.

autor
18. okt 2022

@koniarova spf tam nie je...

koniarova
18. okt 2022

Veď hore píšeš,že niekde je SPF.