List od Štatistického úradu

2. nov 2021

Ahojte dievčatá chcem sa s vami poradiť, dneska som si našla v schránke list, od Štatistického úradu SR, sekcia zberu a spracovania dát v priemysle a terénnych zisťovaní v Banskej Bystrici. V tom liste bolo že 4.11 príde k nám pani a my budeme musieť vyplniť formulár o demografikckých údajoch a ekonomickej aktivite členov našej domácnosti. A ja by som chcela vedieť že ak vôbec s tým nesúhlasím aby v tomto čase corony mi niekto chodil po byte a nemám ani chuť a ani čas vyplnovať formuláre, tak môžu ma k tomu donúťiť?? Zažil niekto niečo podobné ? Dakujem.

sasa1310
2. nov 2021

musíš, je to tvoja povinnosť

moonlight1210
2. nov 2021

Za fyzicku osobu nie, ale za firmy toho vyplnujem mesacne, stvrtrocne, polrocne, rocne neustale cosi. A kazdy rok nieco dalsie pribudne. Ked minuly rok jedno tlacivo odbudlo, skoro som si strelila sampus. 😁

No je to povinne, utiect sa tomu neda. 😞

aurorastone
2. nov 2021

No jedine ze by ste boli v karanténe tak snáď sa vtedy nedotrepu, samozrejme Vám to nezelam ani nenavadzam aby ste v tej karanténe skončili (keby to náhodou niekto chcel zle pochopiť)... Ale zas možno by posunuli termín 😁... No a ešte je to pracovný deň tak co príde večer? Ci si máš brat voľno kvôli tomu?

autor
2. nov 2021

@sasa1310 moja povinnosť? pustiť si niekoho do domu? nato nemá právo ani polícia ak nemá rozhodnutie súdu ...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasanka605
2. nov 2021

Oni nejdú obzerať ako žijete. Vyjdi von a vyplnis. Toto je jedna z povinnosti, tak isto ako bolo sčítanie.

aurorastone
2. nov 2021

@sasanka605 poznám ľudí čo to nevyplnili, tak som zvedavá ci ich ešte budú naháňať kvôli tomu

volterra
2. nov 2021

Prišlo ti to doporučene, alebo iba obyčajný list ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
2. nov 2021

Aj nasa domacnost tak bola raz vybrata... Je to povinne poskytnut udaje. U nas bol raz osobne a potom este v urcitych intervaloch volal 2x ohladom toho, ci sa zmenila odpoved na jednu otazku. Bol inak velmi prijemny.

dennkka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurorastone
2. nov 2021

@dennkka len tak zo zvedavosti sa spýtam, aj budú zisťovať ci im ľudia povedali pravdu alebo si všetko povymýšľali?

dennkka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eeffka
2. nov 2021

@aurorastone zodpovedne ti hovorim ako dlhorocna vyplnacka statistik, ze to nikdy nikto neodkontroluje , ja osobne by som nepovedala celu pravdu. Nikoho nic do mojich prijmov a domacnosti. Ani statistikov

aurorastone
2. nov 2021

@dennkka ale rada by som 😂😂😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
poopsie
2. nov 2021

@dennkka my nemusíme všetko vedieť a vy dupľom! Aj s vašimi štatistikami sa strčte niekam a že povinné.. By skúsili natrafiť na mňa...

eeffka
2. nov 2021

@viestta to si vystihla 🤦‍♀️take idiotiny vyplnam, az ma dviha, akurat by stacilo mat poprepajane vykazy, a najlepsie je vzdy okienko na zaver. Kolko vam trvalo vyplnanie dotaznika? Pamatam hadam 15r dozadu ze existoval samostatny dotaznik o case vyplnania statistik.

dennkka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurorastone
2. nov 2021

@poopsie tiež by som im povedala ze nič nemám a dovidenia a za sekundu by sme boli vybavené 😂

oblecenie99
2. nov 2021

Nás si vybrali, prišiel list, ja som to vyplnila online, prežila som bez ujmy

poopsie
2. nov 2021

@dennkka len tak mimochodom, môžem sa zapojiť do debaty na verejnom fóre aj bez tvojho povolenia. Ty si dotazníky nevymýšľala ale takú hroznú prácu si si vybrala 👍👏

poopsie
2. nov 2021

@aurorastone bola by som eskimak žijúci v iglu

dennkka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katulik123
2. nov 2021

@poopsie Prečo by si musela znepríjemniť niekomu prácu a deň, len preto lebo je to jeho práca? Práca ako každá iná. Nechápem čo ti vadí. Určite sú iné práce, ktoré by som nazvala hroznými.😀 Aj štatisticke veci sa často hodia. Veď keď niečo, tak pekne slušne odpoviem. Poprajem pekný zvyšok dňa. Nikoho to ozaj nezabije. Tak isto ako telefónne prieskumy. Tam síce to je na dobrovoľnosti, ale aj tak... Nebudem nepríjemná predsa na niekoho za to, že si plní svoju prácu.

belllinka
2. nov 2021

@poopsie a zy si si aku pracu vybrala? Ci poberat podporu a sediet doma je lepsie, ze? 😬

tncka
2. nov 2021

Tetu vybav na dvore a ziadne ze dnudo domu.

mariejenka
3. nov 2021

Ja som tak vyplnila dotazník, max 20 minút to bolo, potom ešte pred covidom som robila nákupný dennik, to trvalo mesiac, dostala som za to aj 43€ po zdanení 😃 a aj daňový doklad za to....cize vsetko v súlade zo zákonom. Vyberá sa to asi náhodne,neviem ako prídu k človeku,ue práve ty,ja. Ale, nevidim v tom problém, ja som pani pozvala dnu, ale nakolko bol pekny teplý den,sme si posedeli na terase,ponukla.som kavu,dzus, vodu ale pani slušne poďakovala, ze este ma ďalších klientov,tak ozaj sa netreba báť.

kinderzwillinge
3. nov 2021

Mna na tomto celom zaujima akurat to, ze MUSIM. Ked sa nezucastnim, co mi hrozi, financna pokuta, vazenie??

mariejenka
3. nov 2021

@kinderzwillinge asi nie, mna aj teraz cca pred pol rokom oslovili aby sim opäť robila ten nákupný dennik,ze je dobré ak je vzora co najpresnejšia,cize aby sa zúčastnili tí istí ľudia, domácnosti...no musela som odmietnuť mala som doma pól ročné babo, plus covidko cize po obchodoch som nechodila,manzel v práci ma svojho dosť,pochopili to, žiadny postich. Ale na isto neviem, asi žiadna perzekucia, veď koľko je ľudí,co majú rôzne sociálne fóbie, prudký introvert,takze tam asi ozaj je to o dobrovoľnosti,ale neni ako píšem,to nič hrozné, žiadny zásah do súkromia,alebo žeby sa mal človek za co hanbiť. My sme úplne bežná domácnosť.