Dobrý deň prosím vás, manžel je na maródke, je po operácii kolena. Na sviatky ideme k jeho mamke 100km pretože nechceme aby bola sama, ako ma nahlásiť zmenu adresy? Videla som niečo že v epn cez účet na socialke, nič také nemáme, neviem sa v tom orientovať som stará škola a manžel tiež. Čítala som však, že stačí aj odoslať list kde informujeme sociálku že odvtedy dovtedy bude manžel na inej adrese a odoslať to včas. Prosím je to ešte aktuálne či sa to tak už nerobí? Ak náhodou, nemáte vzor na taký list? Neviem nič nájsť som dosť stresmanka, nechcem aby manžel riskoval bez zmeny adresy.
Registrácia do účtu poistenca ide aj cez tento formulár
https://esluzby.socpoist.sk/portal/registracia
aspoň do budúcna si to pripravte, môže sa niekedy zísť
prihlásenie do účtu poistenca je tu
https://www.socpoist.sk/prihlasenie-do-elektron...
@earlgrey takže osobne by som to mohla vybaviť? Hneď by to zmenili v systéme? Veď toho sa bojím, či ten list zaevidujú. Mužovi za dva mesiace prišli 4 krát na kontrolu preto sa obávam
Mne sa zdá jednoduchšie keby svokra došla k vám ako s mužom s operovaným kolenom a kto vie s kým trepať tam 100 km a späť
@katica06 svokra je veľmi slabo vidiaca, má aj opatrovateľku, takže cestovanie nepripadá do úvahy čo sa jej týka.
@inga93 ďakujem zajtra sa tam zastavím
od kedy je možnosť počas PN chodiť lárom fárom ?
Áno je možné adresu pobytu zmeniť. Ale nie preto že chcete ísť na sviatky niekam. Kdekoľvek. Je to určené za iným účelom.
Manžel nemôže ísť počas PN na návštevu k mame. Jedine počas vychádzok ak má. Inak nie.
Byt na socialke mi pride cudne, ze manzel je pn, ale cestovanie mu nevadi, pnka sluzi na zotavenie, nie navstevy. Najma teraz dost po pnkach idu a dost to kontroluju. Viem, ze sa na zaciatku pn nahlasuje adresa, ale predokladam, ze sa budu aj pytat na dovod zmeny adresy a nemyslim, ze navsteva obstoji ako dovod
@rozculena neviem, skús sa spýtať takých ktorí pn zneužívajú ? Môj manžel je pn do 31.12, od 23.12 do konca jeho peenky chceme byť u jeho mamy. Je na tom niečo čudné? Niečo viac čudné ako vety typu "skončil mi pracovný pomer idem na pn"??
@bosorkabb dôvod nemá byť návšteva, jednoducho ten týždeň sa chce dozotavovať inde. Moja kolegyňa si na sviatky zmenila adresu pn na svoju chatu, nikto do nej nerypal tak ako vy tu do mňa..
ja do teba nerýpem,ja sa iba čudujem.Každú PN som poctivo bola doma,von som chodila iba v určené hodiny.A áno,príde mi blbé,keď človek,operovaný na koleno,sa chce trepať niekam 100km akurát na sviatky a tvrdí,že sa chce doliečovať inde.Pod doliečovaním by som pochopila nejaké rehabilitačné zariadenie....
Do tvojej kolegyne "rýpať" asi nikto nebude,keď to neoznámila na mk.A keď teda ona s tým nemala problém,tak načo teda sem píšeš,vybav si to presne tak,ako ona.
Ja do teba nerypem. Píšem ako to funguje. Vieš koľko ľudí iným ľuďom povedalo kde všade boli ale skutočnosť je iná?
Veď chod do SP a rieš. Upozorníš na svojho muža priamo zamestnancov SP. Si myslíš že je prvý? Cez sviatky je najviac kontrol. Zmena adresy pobytu je napríklad rehabilitačný pobyt to je bežné.
Len pre zaujímavosť som ich bývalý zamestnanec tak ale každý nech sa zariadi podľa seba. Moje peniaze to nie sú.
A len tak na okraj toto rieš najprv s lekárom ktorý PN nariadil. Pretože ten rozhoduje v prvom rade o liečbe. Je možné že nepovolí presun práve pre možné komplikácie.
@evansova ano dnes som bola v sociálnej poisťovni nikto sa ma na nič nepýtal,len som nahlásila zmenu,odkedy dokedy.Nebude šoférovať,budem ja
Tak choď sama na sociálku a informuj sa. Kým im dôjde list a kým to vybavia prejde niekoľko dní, len či to stíhnete do Vianoc. Osobne máš istotu, že to zmenia v systéme.