Kúpeľná liečba a doprovod manžela

25. jan 2020

Ahojte, chcem sa informovat, ak by niekto vedel, neviete ake su podmienky k tomu, aby som mohla ist s manzelom ako doprovod na kupelnu liecbu? Je po operacii srdca. Dakujem 🙂

zalka
25. jan 2020

Nič také neexistuje. Môžeš ísť s ním ako samoplatca.
Alebo ak máš aj ty nejaké zdravotné problémy tak požiadať svoju zdravotnú poisťovnu o schválenie kúpelov ( žiadosť vypíše lekár tvoj ) a môžeš ísť napr. na sk. B tj. lacnejšie ako samoplatca a na 3t.

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
25. jan 2020

@kvevka no nepočula som o doprovode pre dospelých, pre detí áno, a tiež rodičia si platia nemalé čiastky v kúpeloch.

matkahelka
25. jan 2020

Doprovod existuje len pre dieta do 6r.veku. Ani to vsak plne nehradi poistovna, preplaca 70% nakladov, zvysok doplaca matka. Ak je dieta starsie ako 6r. poistovna doprovod schvali iba v pripade,ze je dieta autista, ma DMO, resp.inu vaznu diagnozu. S manzelom ist samozrejme mozes, avsak plne na vlastne naklady.

mogaa
26. jan 2020

Doprovod existuje aj pre dospelých...ale musí si to zdrav.stav pacienta vyžadovať na návrh sa píše aj prečo sa vyžaduje doprovod - ale sú to stavy hlavne po mozg.príhodách ak človek nie je sebestačný - nevie sa sám najesť, neprejde bez pomoci, nevie sa obliecť....ale pokiaľ manžel sám chodí po infarkte doprovod mu neschvália

autor
26. jan 2020

Dakujem, potrebovala som v tom mat len jasno

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
26. jan 2020

@kvevka a dcéra je dospelá?

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
26. jan 2020

@kvevka ale nie je samostatná , ako je bežný človek po operácii či?
Ja len viem, že po operácii srdca som pár ľudí postretala v kúpeloch a nikto nemal doprovod.

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
26. jan 2020

@kvevka no neviem v BJ napr. majú taký výťah sťaby pre imobilných aby dávali do vane do vírivky. A nemáš aj ty nejakú diagnozu aby si šla na Bčko to by ťa lacnejšie vyšlo a mala by si i ty procedúry.

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zalka
26. jan 2020

@kvevka zase Bčko poukaz platí rok, môžeš mať vybavené a ked pôjde na operáciu tak vieš odkomunikovať s kúpelmi, si myslím že to by problém nebol.

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz