Ahojte, chcem sa informovat, ak by niekto vedel, neviete ake su podmienky k tomu, aby som mohla ist s manzelom ako doprovod na kupelnu liecbu? Je po operacii srdca. Dakujem 🙂
Doprovod existuje len pre dieta do 6r.veku. Ani to vsak plne nehradi poistovna, preplaca 70% nakladov, zvysok doplaca matka. Ak je dieta starsie ako 6r. poistovna doprovod schvali iba v pripade,ze je dieta autista, ma DMO, resp.inu vaznu diagnozu. S manzelom ist samozrejme mozes, avsak plne na vlastne naklady.
Doprovod existuje aj pre dospelých...ale musí si to zdrav.stav pacienta vyžadovať na návrh sa píše aj prečo sa vyžaduje doprovod - ale sú to stavy hlavne po mozg.príhodách ak človek nie je sebestačný - nevie sa sám najesť, neprejde bez pomoci, nevie sa obliecť....ale pokiaľ manžel sám chodí po infarkte doprovod mu neschvália
Dakujem, potrebovala som v tom mat len jasno
Nič také neexistuje. Môžeš ísť s ním ako samoplatca.
Alebo ak máš aj ty nejaké zdravotné problémy tak požiadať svoju zdravotnú poisťovnu o schválenie kúpelov ( žiadosť vypíše lekár tvoj ) a môžeš ísť napr. na sk. B tj. lacnejšie ako samoplatca a na 3t.