Ahojte🙂 chcela by som sa opýtať ako to je s prechodným alebo trvalým pobytom,ak by ste mi vedeli niekto poradit lebo na internete nachadzam vsetko co sa na nasu situaciu nehodi:(
Chystame sa kupit byt v senci, ale mame trvale pobyty na vychodnom slovensku, sme sem pricestovali za robotou🙂 Ideme sa na buduci rok brat a o dva mesiace absolvujeme kurz manzelstva na arcidieceze🙂
Da sa dat nam obom len prechodny pobyt aj ked budeme majitelmi toho bytu? nechceli by sme trvaly vzhladom k tomu, ze do svadby by sme museli zase behat po kostoloch a pytat licenciu na sobas a behat po matrike a pytat si povolenie k sobasu na vychode, proste kopec vybavovaciek je s tym:( co sme uz teraz absolvovali a nemam chut zase behat a hadat sa s kade kym aby nam dali potvrdenia a ako viete ochota nulova:(
Za kazdu odpoved vopred dakujem🙂 Lebo uz citim beznadej a som vycerpana z toho vsetkeho:(
Na prechodny sa mozete prihlasit maximalne na 5 rokov
@fialka1318 trvalý niekde mas,a prechodný vobec neries.
Nemusíš prechodný vôbec. .!!
Dakujem velmi pekne,lebo by sme museli kopec dalsich veci riesit a viete ako to je,snazime sa aj o babatko uz 4roky a stale nic☹ a este k tomu kupa bytu a svadba,mame tazky rok☹ idem na buduci tyzden na laparoskopiu a uvidim ci to pomoze,lebo liekmi ma lekari vykrmuju dost☹ dneska je velmi tazke mat aspon jedno vytuzene babatko☹ a este raz vam vsetkym dakujem za odpovede ste mi velmi pomohli aspon nebudem uz tolko nad tym premyslat🙂
@kenzom a to ako vieš ?
už len kvôli tomu, čo písala @lili2015 a ešte i kvôli pošte - úradné doporučené zásielky). Hlásenie prechodného pobytu upravuje § 8 zákona č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu.
@rebeka7501 zasielky chodia na trvaly pobyt... ak si nenahlasus inu adresu. Netreba jej vobec menit tp a ani prrchodny pobyt. Ked odsvadbuju, povybavuju tak si vsetko zmenia. Uradne zasielky sa daju zaslat kamkolvek, pri podani DP sa nahladi koredpondencna adresa, a ak vybavuju kostol na vychode aj tak tam cestuju cize postu si vybavia (aj teraz im chodi niekam).
To je super,lebo by sme mali zbytocne vela problemov kvoli svadbe☹ a odkladat svadbu uz nechceme byvame spolu uz takmer 6rokov a je cas sa posunut vpred🙂 neviem,aj ti nasi knazi su strasne zloziti☹ ako keby nebolo jedno v ktorom kostole sa vezmeme,rozposielaju nas prosit o licencie raz sem raz inde a ani jeden knaz nam ju nechce poslat a sa len vyhovaraju☹ a minule ma jeden vyhresil ze nechodim do kostola☹ kedze robim zastupkynu veducej v obchode vela casu nemam,som takmer stale v praci a ked mam jeden den volna tak vybavujeme veci okolo bytu,proste nie je tolko casu ako bolo niekedy a do prace musim chodit kedze je to ti bieda s pracou na slovensku..ostala som prekvapena ze po mne vykrikuje,ze som si zrazu spomenula...ved nie je viera v boha o tom ze verim zvnutra? To v dnesnom svete predstavuje viera navstevu kostola kazdu nedelu? Uz mi to pripada ako vzyvat zlate tela☹ ale velka vdaka za odpovede,lebo na internete to je niekedy velmi tazke najst odpoved na niektore otazky☹
@rebeka7501 lebo moj muz ma dva byty, nie je jediny .....
@kenzom môže mať aj desať nehnuteľností, trvalý pobyt môže mať osoba len jeden, prechodný tiež len jeden. počet nehnuteľností sa nevzťahuje na trvalý pobyt. zároveň ide i o to, že obec - mesto získava finančné prostriedky podľa občanov trvalo prihlásených k pobytu v danej obci - meste. A prečo sa potom študenti alebo robotníci prihlasujú k prechodnému pobytu ? Zo zákona vyplýva, že prechodný pobyt je pobyt občana mimo miesta trvalého pobytu, kde sa dočasne zdržiava, ak má trvať viac ako 90 dní.
Áno ako hovoríš~ ale nie je tvojou povinnosťou sa prihlásiť na prechodný pobyt ak si majiteľ~ otázka bola v duchu povinnosti zmeniť trvalé bydlisko. ...tá nie je. ..autorka rozhodne nemusí byť v panike že teraz niečo rýchlo musí. ..
myslim ze v tomto pripade nie je potrebne sa nahanat a rychlo nieco vymyslat 🙂 kamoska ma trvaly u rodicov a prechodny vo svojom byte takze podla mna to vobec nie je ziadny problem 🙂
Vlastnik nemusi mat v svojej nehnutelnosti TP...ved domov ci bytov maju ludia aj viac.