Kúpa auta na notársku zmluvu

lubkak29
27. okt 2024

Ahojte...dnes som čítala inzerát na Bazoši, kde ponúkali predaj áut na notársku zmluvu.
Napísala som sms na číslo, ktoré tam bolo zadané a po pol hodine má kontaktoval pán menom Vladimír Ciper, ktorý mi povedal, že pracuje pre spoločnosť, ktorá takto sprostredkúva predaj áut ľuďom, ktori neprejdú cez leasingovky.
Poslal mi do watshapu fotky áut a ja akoze som si vybrala auto za ktoré nemusím platiť akontaciu, ale musím zaplatiť notárovi vopred za zmluvu, ktorú som ešte nevidela a nečítala. A v utorok si mám ísť do Žiliny pre auto a dajú mi aj splnomocnenie na prepis auta. A keď som sa pýtala na názov spoločnosti, tak mi povedal, že je to notárska komora jediná na Slovensku....čo ma utvrdilo v mojich pochybách.
Zda sa mi to ako podvod... Stretol sa s niečím podobným niekto prosím?
Za každú odpoveď ďakujem.

wade
28. okt 2024

Nestretol ale ma to toľko red flags že až 🙂

gas1201
28. okt 2024

viac krát som to videl na bazoši ale osobnú skúsenosť nemám. ale aj mne by blikala kontrolka že treba si dať pozor. možno by som sa opýtal koľko € by chceli za to auto ak by to bolo cash a skúsil si vypočítať cez úverovú kalkulačku koľko by si zaplatila banke a koľko by si zaplatila im.

maranco
28. okt 2024

@lubkak29 prečo by si mala dopredu platiť akontáciu za auto ktoré si naživo nevidela a neodskúšala, a možno sa rozhodneš že ho neberieš, alebo berieš iné. To bude len podvod ktorý sa kryje za "notára" aby to vyzeralo dôveryhodnejšie a číslo účtu bude na bieleho koňa
V Žiline nebudú vedieť o ničom, že si ty niekomu niečo zaplatila.

maranco
28. okt 2024

@lubkak29 notár nerieši v žiadnom prípade nejaký splátkový systém, žeby si mu splácala auto