Ktorú zdravotnú poisťovňu vybrať?

23. aug 2023

Pekný deň každému,
aký máte názor, skúsenosti, ktorá poisťovňa je najlepšia?
Ak by ste menili, tak na akú zdravotnú poisťovňu?

ibrunova
23. aug 2023

Nemenila by som, načo? Len preto, že to na mňa odvšadiaľ vyskakuje?

zic
23. aug 2023

No, asi najhorsia je VsZP... tie zvysne dve je asi jedno ktora... (uz len ten prvy benefit na zuby hovori "za vsetko"...
https://www.prepoisti.sk/sektor/osobne/verejne-...

ibrunova
23. aug 2023

@zic ja som vo všeobecnej a mala som napr. teraz kúpeľnú liečbu, kde som mala preplatené viac ako mali z iných poisťovní. Každý má iné preferencie, problémy, čo ktorá platí a ako, takže podľa mňa sa nedá presne povedať, že tá alebo tá je najhoršia.

sisa_s
23. aug 2023

@zic a poistovna sa vybera podla zubneho benefitu? Vszp preplaca najviac liecby pri najtazsich diagnozach...ja ako lekarka som radsej za vszp ako komercne benefity, kde par eur zalepi ludom oci...

zic
23. aug 2023

@sisa_s tak vidis a my mame zase opacny nazor... ziadne cakacie doby (ako kolegovci vo VsZP), bezproblemovi doktori (stastni za Union)... asi ako kde a ako ktori... ako si povedala...

felycity
23. aug 2023

@zic no ja ti neviem, postrehls som, ze mnohi odborni dr nemaju uzavretu zmluvu s unionom, ale kazdy nech sa rozhodne ako uzna za svoje, ale VsZP je stale velkym hracom a lidrom na trhu.

peter0123
23. aug 2023

@zic za mňa všzp, kazdému prepustili všetko do pár týždňov, aj lieky aj ošetrenie zubov, dieťatu celú sumu za fixný strojček na zuby, za posledné roky som nikdy nemala neskôr.vyšetrenie kvôli poisťovni. Mám opačné skúsenosti,.susedu odmietli v aj hospici lebo má dôveru, keby mala všzp brali by ju hneď

yvoneta
23. aug 2023

@peter0123 ahoj, prosím, aký je postup pri preplatení fix strojčeka cez VšZP? Ďakujem

peter0123
23. aug 2023

@yvoneta ako pri všetkom ostatnom, odfotiť bloček , nahrať do appky a už len čakám kým cinkne mobil že mám euri na účte😜 zatiaľ máme iba horné. Pri dolných budem postupovať rovnakl

yvoneta
24. aug 2023

@peter0123 ďakujem a koľko to je, keďže píšeš celú sumu?

peter0123
24. aug 2023

@yvoneta platila som 380euro, dolné má byť za 360

777januska777
25. aug 2023

@zic inak ako si čítam tu tvoju stránku co si dal, dosť zavádzajúce informácie tam sú k všeobecnej a veľa aj chyba. Absolútne neaktuálne to je. Najnovšie ma napríklad všeobecná 100 eur na okuliare pre dospelých a veľa iných benefitov, pekne onicom stránka teda. Odporúčam dostudovat.

zic
25. aug 2023

@777januska777 tu stranku som dal prvu co vyhodil google... urcite je ich viacej... aj aktualnych... V kazdom pripade z vlastnej praxe a ludi v okoli (asi ma ocividne kazdy vlastne skusenosti) je Union a Dovera omnoho lepsie ako VsZP... kazdemu podla gusta

777januska777
25. aug 2023

@zic ja mam skúsenosť s každou poisťovňou, keďže v okolí mam dostatok ludi z každej poisťovne. A nedá sa povedať, ktorá je lepšia. Každá má svoje výhody a svoje nevýhody. A aj tie výhody ci nevýhody sa menia každý rok u inej poisťovne. Takže najlepšie je si naštudovať stránku každej poisťovne a spísať si benefity. Tvoja skúsenosť je ale chybna a si zaujatý a to je nesprávne.

zic
25. aug 2023

@777januska777 vidis a ja vychadzam z uplne rovnakych skusenosti ako ty - kopec ludi okolo mna a stazuju sa na VsZP... tak mozno je to urcita bublina (vek, problemy)... poradil som najlepsie ako som vedel...

kristiii
25. aug 2023

Ja aj syn máme všeobecnú, sme spokojní. Zatiaľ sme nestretli lekára, ktorý by s nimi nemal zmluvu, napriek tomu, že je okolo nich každý rok rušno. Dokonca ani v zahraničí nebol nikdy problém. Ja som zažila hospitalizáciu v ČR, brat hospitalizáciu a operáciu v IT počas dovolenky, oboje preplatené v rámci bežného poistenia.