Kto vypíše priateľovi doklad o ošetrovaní člena rodiny?

zltadanka
1. máj 2017

Ahoj, už som čítala viacej diskusíí a rád, ale všade je napísané niečo iné. Som na MD a ochorela som, zajtra musím k doktorovi, stále len ležím a kojím 2 mesačné bábo. Potrebovala by som aby priateľ ostal pár dní doma a pomohl nám, lenže neviem kto mu vypíše očr, pretože podľa zákona má nárok, keď sa stará o zdravé dieťa, pokiaľ osoba starajúca sa o dieťa ochorela.... Nikde sa však nepíše kto to vypíše či môj obvodný, či pediater a či treba dokladovať nejak sociálke že som chorá... Vopred ďakujem za rady

sissy27
1. máj 2017

@zltadanka doklady vždy vypisuje ošetrujúci lekár - očr na dieťa pediater, PN obvodný lekár pacienta. Keďže je to len priateľ a nie manžel, tak na teba si očr uplatniť nemôže.
Ale nezdá sa mi, že by bolo možné zobrať si očr na zdravé dieťa, zrejme bude musieť byť pediater ústretový a niečo si vymyslieť... Keby ste boli manželia, tak si normálne vezme očr na teba.

zltadanka
autor
1. máj 2017

@sissy27 no nie sme zatiaľ manželia ale na stránke sociálnej poisťovne je napísané
b) osobnej a celodennej starostlivosti o zdravé dieťa do desiatich rokov veku, ak
dieťaťu bolo nariadené karanténne opatrenie
predškolské zariadenie alebo zariadenie sociálnych služieb, v ktorých sa poskytuje dieťaťu starostlivosť, alebo škola, ktorú dieťa navštevuje, boli rozhodnutím príslušných orgánov uzavreté alebo v nich bolo nariadené karanténne opatrenie alebo
fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie...tak preto

sissy27
1. máj 2017

@zltadanka aha, tak predsa len môže aj na zdravé dieťa, vypíše pediater 🙂

zltadanka
autor
1. máj 2017

@sissy27 dobre tak pôjdeme na za pediatrom, ďakujem 🙂

katriona1
1. máj 2017

@zltadanka urcite budes potrebovat potvrzeni o svoji nemoci a neschopnosti se starat o dite, protoze kdyz jsi na MD tak na OCR nema otec narok, tak pozor, aby ti to schvalili

zltadanka
autor
2. máj 2017

len pre info baby dnes som volala do socialnej a otec ma narok byt doma ked je matka chora na tlacive ocr je kolonka kde moj lekar vypisal ze som ochorela a ocr bude poberat na dieta 🙂

lukik66
18. apr 2021

@zltadanka ahoj chcem sa spytat priatelka je teras na rodicovskom prispevku po materskej nastal taky pripad ze mala uraz musi ist na operaciu kolena mam narok na OCR?? a kolko mozem byt na ocr

simca666
18. apr 2021

@zltadanka my sme toto tiez s priatelom riesili..zobral syna k pediatricke, vysvetlil situaciu, pediatricka vystavila ocr na dieta a zaniesla som svojmu obvodakovi. On potvrdil, ze nie som schopna sa o dieta postarat kvoli chorobe a bolo

lukik66
18. apr 2021

@simca666 dobre takze treba ist k pediatricke a vysvetlit jej situaciu ze priatelka ide na operaciu a kolko moze byt v mojom pripade ta ocr nevies/te???

simca666
18. apr 2021

@lukik66 ano tak. Ale neviem ako dlho mozes byt na ocr. Myslim ze klasika 10dni, potom prerusit a znova vystavit. Ale pediatricka by mala vediet poradit lepsie🙂

lukik66
18. apr 2021

@simca666 no dakujem pekne za radu alebo skusim zavolat do socialnej poistovne a tam bys om sa popytal blyksie ale aj tak dakujem za info

zltadanka
autor
18. apr 2021

@lukik66 alebo ist rovno za jej obvodnou, ta ma papier na ocr a je tam kolonka, ze osoba, ktora sa stara o dieta je hospitalizovana/chora... A tam da peciatku a je to... Bo nasa pediatricka napriklad ked bol druhy raz vypisala ze maly je chory a on je s nim na ocr.. ☺️ a bol 10 dni platenych a 2 si musel dovolenku zobrat

lukik66
18. apr 2021

@zltadanka no musim to poriesit nieako lebo priatelka bude minimalne mesiac mimo provoz co nebude moct chodit alebo len obmedzene a starat sa o maleho nebude moc lahke takze preto sa informujem ze kolko moze byt ta ocr

lukik66
30. apr 2021

@zltadanka zdravim bol som u pediatrická ta my dala tu ocrku a povedala my že to necháva otvorené ja tam pôjdem v pondelok ku nej a uvidím čo sa bude dať robiť lebo priateľka má sadru na nohe a máme 1,5rocneho syna tak to si nvm predstaviť ako by sa starala o maleho