Ahoj, už som čítala viacej diskusíí a rád, ale všade je napísané niečo iné. Som na MD a ochorela som, zajtra musím k doktorovi, stále len ležím a kojím 2 mesačné bábo. Potrebovala by som aby priateľ ostal pár dní doma a pomohl nám, lenže neviem kto mu vypíše očr, pretože podľa zákona má nárok, keď sa stará o zdravé dieťa, pokiaľ osoba starajúca sa o dieťa ochorela.... Nikde sa však nepíše kto to vypíše či môj obvodný, či pediater a či treba dokladovať nejak sociálke že som chorá... Vopred ďakujem za rady
@sissy27 no nie sme zatiaľ manželia ale na stránke sociálnej poisťovne je napísané
b) osobnej a celodennej starostlivosti o zdravé dieťa do desiatich rokov veku, ak
dieťaťu bolo nariadené karanténne opatrenie
predškolské zariadenie alebo zariadenie sociálnych služieb, v ktorých sa poskytuje dieťaťu starostlivosť, alebo škola, ktorú dieťa navštevuje, boli rozhodnutím príslušných orgánov uzavreté alebo v nich bolo nariadené karanténne opatrenie alebo
fyzická osoba, ktorá sa inak o dieťa stará, ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie...tak preto
len pre info baby dnes som volala do socialnej a otec ma narok byt doma ked je matka chora na tlacive ocr je kolonka kde moj lekar vypisal ze som ochorela a ocr bude poberat na dieta 🙂
@lukik66 alebo ist rovno za jej obvodnou, ta ma papier na ocr a je tam kolonka, ze osoba, ktora sa stara o dieta je hospitalizovana/chora... A tam da peciatku a je to... Bo nasa pediatricka napriklad ked bol druhy raz vypisala ze maly je chory a on je s nim na ocr.. ☺️ a bol 10 dni platenych a 2 si musel dovolenku zobrat
@zltadanka doklady vždy vypisuje ošetrujúci lekár - očr na dieťa pediater, PN obvodný lekár pacienta. Keďže je to len priateľ a nie manžel, tak na teba si očr uplatniť nemôže.
Ale nezdá sa mi, že by bolo možné zobrať si očr na zdravé dieťa, zrejme bude musieť byť pediater ústretový a niečo si vymyslieť... Keby ste boli manželia, tak si normálne vezme očr na teba.