Ahojte
pre hroziaci potrat mi gynekologička kázala ležať, ale (zatiaľ) ma neposlala do nemocnice. Mám 2 malé deti, takže ak som s nimi sama doma, moc toho nenaležím. Manžel navrhol, že si zoberie OČR - viete mi, prosím, poradiť ktorý lekár to vypisuje? Môj gynekológ, obvoďák, alebo pediater mojich detí? A je to vôbec možné, pokiľ som nešla do nemocnice, ale ležím "iba" doma ?
Ďakujem
ked som bola tehu, manzel si zobral ocr na mna..papier nam potvrdil môj gynekolog...ale ocr je len ..neviem to presne myslim, ze na 7 dni...potom sa to uz asi berie inak..skus sa poradit v tejto teme https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/mam-narok-na-osetrovanie-clena-rodiny/ 🙂 je tam @gapa , ta ti urcite poradi 😉
aj ja som mala tak podobne...lezala som doma a manzel si plati nemocenskeke,tak mal ocr na starsiu dcerku no da sa len na 10 dni....aj ty mozes marodit zo sebou...aj to som mala 😅 ...na deti ti da pediater a ak chces marodku,tak gynekolog,lebo on ti t 😅 o odporucal 😉 vela stastia 🙂 ...marodku mozes mat :ak ma mesiac 28 dni,tak marodka len 27,a tak dostanes aj matersku aj marodku 😅
Mne vypisal ocr gynekolog v nemocnici ked ma hospitalizovali, boli sme na tom rovnako, doma som mala starsiu a nemal sa kto o nu starat
mm si zobral očr na dcéru, vypisovala pediatrička
OCRku ti vypise ten isty lekar, ktory ta poslal na PNku, ale ako pisu dievcata, trvat moze max. 10 dni v kuse. OCRku si mozes zobrat na deti, manzela, svojich rodicov, aj manzelovych rodicov.
v zákone je niečo také, že máš nárok na ošetrovné v prípade, že osoba, ktorá sa obvykle o dieťa do 10rokov ochorela, je v karanténe alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti a z toho dôvodu sa o dieťa nemôže starať. Ak si teda považovaná za chorú, tak predpokladám má z toho dôvodu nárok manžel na očr. Ale či sa vypísuje na dieťa alebo na manželku a kto ho vypísuje netuším. Počula som, že detská lekárka, ale tá nemá o tom dostatok info, tak by som skôr predpokladala, že tvoj lekár. Ale ozaj netuším. Možno sa tomu lekári skôr vyhybajú a radšej dajú očr na dieťa.
Ahojte dievcata chcem sa spytat co mi poradite som v 33tt a dnes som si zlomila nohu...som vedena na urade prace takze nic nepoberam..manzel si chce vziat namna ocerku kedze mam problem z pohybom...ale od 12.8.2016 mi oficialne zacina materska teda vyplacat matersku..co mam urobit..lebo ak mi doktor napise pn na ziadost ocerky pre manzela tak mi matersku nevyplatia alebo to je inak...poradte...dakujem
.
Ahoj, no neviem či je to možné viem že na deti sa OČR dá vypísať (u detskej lekárky ku ktorej chodíte) skús sa dohodnúť s lekárkou, možno by bolo jednoduchšie vybaviť OČR na niektoré z detí ako konkrétne na teba.