Kto všetko môže nahliadnúť do moje elektronickej zdravotnej dokumentácie?

6. mar 2022

Ahojte, mam na vas otazku baby. Kto vsetko moze nahliadnut do mojej elektronicke zdravotnej knizky(zdravotnej dokumentacie)? Mam tam totizto velmi citlive informacie a stale mi beha hlavou myslienka ze co ak sa tam nahodou niekto dostane :/ kazdy den nad tym rozmyslam a viem sa kvoli tomu naozaj trapit

janasrncova
6. mar 2022

Právna úprava to síce presne vymedzuje, ale to neznamená, že k informáciám sa nedostane aj niekto iný, práve prostredníctvom týchto ľudí. Osobná skúsenosť - stará klebetná suseda ma prekvapila otázkou o istom zdravotnom probléme, o ktorom nevedel nik okrem lekára. Na moju protiotázku, odkiaľ to vie, zostala zaskočená. Pritom poznám osobu, ktorá je s ňou v kontakte a pracuje v zdravotnej poisťovni. Takže na Slovensku je to tak. Kto má niekoho známeho v poisťovni a pod. zistí si akúkoľvek informáciu. Konkrétne osoba z našej dediny má prelustrovaných všetkých spoluobčanov.

mogaa
6. mar 2022

tak údaje okrem lekára a sestričky môže vidieť kopec ľudí....zálež čo konkrétne myslíš, lebo iný lekár vidí pod tvojim r.č. napr.predpísané lieky, detto lekárnička, pracovník v zdrav.poisťovni - tam to tiež môže ísť cez viacero ľudí.....

nelca0510
6. mar 2022

Už si zakladala nejaku diskusiu o tom,nie? Tam ti dosť fundovane odpisali.

oli18
6. mar 2022

@mogaa v lekarni vidia len tie lieky, ktore prave vyberas. Nie tie, ktore uz vybratev minulosti boli.

A vidia len tvoje rodne cislo, nie meno.

mogaa
6. mar 2022

@oli18 tak ale v lekárni už lekárnik vie na čo ten ktorý liek je....a pýta si aj preukaz poistenca a na ňom je meno....