Ahojte, mam na vas otazku baby. Kto vsetko moze nahliadnut do mojej elektronicke zdravotnej knizky(zdravotnej dokumentacie)? Mam tam totizto velmi citlive informacie a stale mi beha hlavou myslienka ze co ak sa tam nahodou niekto dostane :/ kazdy den nad tym rozmyslam a viem sa kvoli tomu naozaj trapit
Právna úprava to síce presne vymedzuje, ale to neznamená, že k informáciám sa nedostane aj niekto iný, práve prostredníctvom týchto ľudí. Osobná skúsenosť - stará klebetná suseda ma prekvapila otázkou o istom zdravotnom probléme, o ktorom nevedel nik okrem lekára. Na moju protiotázku, odkiaľ to vie, zostala zaskočená. Pritom poznám osobu, ktorá je s ňou v kontakte a pracuje v zdravotnej poisťovni. Takže na Slovensku je to tak. Kto má niekoho známeho v poisťovni a pod. zistí si akúkoľvek informáciu. Konkrétne osoba z našej dediny má prelustrovaných všetkých spoluobčanov.
tak údaje okrem lekára a sestričky môže vidieť kopec ľudí....zálež čo konkrétne myslíš, lebo iný lekár vidí pod tvojim r.č. napr.predpísané lieky, detto lekárnička, pracovník v zdrav.poisťovni - tam to tiež môže ísť cez viacero ľudí.....
Už si zakladala nejaku diskusiu o tom,nie? Tam ti dosť fundovane odpisali.
https://www.google.com/search?q=kto+má+právo+na...