Kto vie vypočítať invalidný dôchodok?

robo1218
29. aug 2022

Zdravím vie tu niekdo vypočítať polovičný Invalidný dôchodok

greta2017
29. aug 2022

@robo1218 uprimne podla mna nikto🤣 lebo na to su mega vzorce....ale ak sa niekto najde kto mi tie vzorce da tak budem rada😊 (prepac ze som neporadila)

martinkatinka
29. aug 2022

Tam, kde si o ten dochodok ziadas, tam ti to aj vypocitaju a poslu ti domov vymer.

loginexistuje
29. aug 2022

najprv urobia posudenie zdravotneho stavu plus musis splnat minimalny pocet roov dochodkoveho poistenia vzhladom k veku a z % znizenia pracovnej s hop osti (urci posudkovy lekar) a poctu dni s doch poisteni a hodnoty doch bodu urcia vymer ID
najma zavisi od tvojich prijmov ake si mal resp z akych sa platili odvody

lilyianka
29. aug 2022

@robo1218 sociálna poisťovňa 😉

draik
29. aug 2022

Vypočítať to zložité nie je, akurát treba mať podrobné údaje k tomu, hlavne obdobie dôchodkového poistenia, vymeriavacie základy.

dilino
29. aug 2022

Ja si myslím že TI nikto nevyráta lebo to ONI SP majú na to tabuľky. Koľko si pracovala kde ako si zarábala roky koľko si odrobila. Koľko si bola nemocenský poistená. Najprv musíš prejsť cez komisiu že si invalidná v SP je lekár/lekárka ktorý urči podľa papierov a ak áno na koľko percent a potom TI príde domov koľko budeš dostavať. Tam sú dôležite aj čo ti je aké máš diagnozy. Ako dlho si chorá či ť to obmedzuje v práci. Teraz to berú prísne nie na každú diagnozu dajú ID. Moja kamarátka je onkologická pacientka 6 rokov a má len polovičný mala celý ale ked že sa jej choroba nevrátila tak jej vzali celý a dali polovičný a chodí ešte na udržiavaciu chemoterapiu. Takže nie vždy dajú. Nájdi si stránku SP a tam si to prečítaj. Ale skôr ako chceš vypočítať TI ho musia na komisii schváliť. A hlavne sa teraz čaká aj 3 mesiace pokiaľ ťa zavolajú na komisiu. Kamarátka mala podane od februára toho roku a na rád prišla teraz v júli. Takže sa tam aj čaká.

euka210
29. aug 2022

@robo1218 tu asi tazko, musis si pockat na papiere zo socky...

babydesire
30. aug 2022

@robo1218 urady 😀

babydesire
30. aug 2022

@robo1218 a tiez zavisi aku mieru postihnutia ti dr urcia, resp.mieru poklesu schopnosti pracovat..toto je niekedy dost osemetne