Kto platí pokutu za nevydanie pokladničného dokladu?

lubiken
3. dec 2014

Potrebujem poradit, kto plati pokutu za nevydanie pokladnicneho dokladu, majitel alebo zamestnanec? Podotykam zamestnanec nema podpisanu hmotnu zodpovednost, dakujem

lubkasofia
3. dec 2014

myslím že pokutu by mal platiť ten kto mal doklad vydať

krasneleto
3. dec 2014

no mozu dostat obaja... zamestnavatel za to, ze je zodpovedny za vydaj pokladnicneho dokladu zo zakona, a zamestnanec za to, ze to plynie z jeho pracovnych povinnosti

cicimotinka
3. dec 2014

neviem, či sa niečo zmenilo, ale kedysi to bolo tak, že pokutu dostal priamo zamestnanec a nemalo to nič spoločné s hmotnou zodpovednosťou... záleží na kontrole SOI, daňová ... a samozrejme, že zamestnávateľ, ako zodpovedná osoba môže dostať pokutu tiež, čiža aj-aj... záleží od konkrétnej kontroly, výšky sumy a iných okolností...

alabama0011
3. dec 2014

podla mna zamestnavatel a zamestnavatel to samozrejme moze zohladnit vo vyplate..

ivca88
3. dec 2014

No moja .. tu poveda raz tak raz tak .. asi by si mala ist za právnikom co pozná zákony ... alebo zavolaj na SOI a spytaj sa tam 🙂

ivivaiveta
4. dec 2014

podla mna zamestnavatel, ktory potom sankcionuje zamestnanca, bez ohladu, ci ma alebo nema hmotnu zodpovednost

csenibaba
4. dec 2014

Ahoj pokuta je vypisaná na majitela!To tak funguje ked zamestnávatel povedal zamestnanej osobe aby nedal kazdèmu blok tak pokutu plati zamestnávatel,ked takáto dohoda(ústna)nebola a zamestnanec pri kontrole nedal blok tak tú pokutu majitel zaplati ale vysku pokuty stiahne z vyplaty zamestnanca!(v rodine mám colnáka od neho viem)

arabellka
4. dec 2014

predajca, viem to,pretoze som presne pred dvoma dnami mala taku kontrolu z colneho uradu teraz na vianocnych trhoch. Kontrolovali jak vydanie bloku, po preukazani ze su z colneho uradu prirodzene tovar vratili a musel sa vydat blok na vrateny tovar a peniaze, kontrolovali dalsie veci....takze pokut mohli udelit viac,ale za nevydany blok by sla pokuta predavacovi. On je zodpovedny za vydanie blocku.

extunc
22. feb 2015

Tak ako to napísala @csenibaba. Žiaden predajca neplatí pokutu.; neviem odkiaľ ste taku hlupost nabrali. Podľa zákona 289 /2008 je možné udeliť pokutu len podnikateľovi, lebo pre nich je zakon urceny. pokladničné doklady nekontroluje SOI, iba daňováci a colníci. Takže stále je pokuta na meno alebo právnu formu podnikateľa a on to potom zohľadní zamestnancovi alebo nie !