Kto dedí polku domu?

17. okt 2024

Ahojte. Mám partnera, máme spolu 4 ročného syna , nie sme zobrati. Partner je na Tom veľmi zle dávajú mu mesiac možno dva života ( vážna choroba). Chcem sa opýtať keby sme sa náhodou nestihli zobrať tak kto dedi jeho polku domu? Takto polka domu je moja a polka jeho. Nemám s jeho mamou dobré vzťahy, nechcem aby to zdedila ona. Bude mať ten podiel môj syn, aj keď teda nie je plnoletý? Za normálne odpovede ďakujem.

pinkgirl
17. okt 2024

Ahoj, snáď ti poradí @draik. Prípadne sa opýtaj v skupine Právne poradenstvo.

pribinak
17. okt 2024

Tak sa rýchlo zoberte. Maly sobáš aby to zvládol
Dediť bude syn aj keď nie je plnoletý.

draik
17. okt 2024

Iba jeho potomok/potomkovia.

biba_18
17. okt 2024

celu jeho 1/2 zdedí syn… teda, pokiaľ je jediný potomok

januska12323
17. okt 2024

Zdedí potomok ak je oficiálne otcom.

anjelicek26
17. okt 2024

Jeho polovicu zdedi jeho syn, ak je jeho jedine dieta.

mariska1989
17. okt 2024

Tak šup šup sa zobrať a ty aspoň budeš mať potom vdovské. Len vy dvaja a svedkovi . Budeš potom dediť ty a váš syn . Ak nebudete zobraty tak dedí syn nakoľko to je jediný dedič keby nebol potom sú to rodičia a súrodenci jeho . A keď není plnolety tak mu budeš spravovať jeho majetok do dospelosti

btus
18. okt 2024

rýchlo sa zoberte. Ty budeš mať potom nárok aj na vdovské. Dedí pokrvný príbuzný ak nie ste zobratý čiže syn a ak má ešte iné deti , tak aj tie. Ak by ste boli manželia, dedíš aj ty. Sobáš len tak, vy a dvaja svedkovia. Takto sa brali manželia mojej kolegyne, ktorí boli rozvedení. On vedel, že už nemá veľa času, tak aby mala manželka vdovský.

autor
18. okt 2024

@januska12323 áno je jeho otcom, je zapínať aj v rodnom liste a nevadí že dieťa nie je plnoleté?

autor
18. okt 2024

@btus on je tak zle na tom kvôli alkoholu, bohužiaľ nepomohli liečenia a už mu zlyhavaju orgány

btus
18. okt 2024

no, aj ten manžel mojej kolegyni bol alkoholik. Preto sa aj rozviedli. Ale keď mu diagnostikovali rakovinu, pri operácii len otvorili a zavreli, lebo to už bolo veľmi zlé, sám zavolal manželke, aby sa znova zobrali, že aspoň raz v živote urobí dobrú vec - dá jej vdovský dôchodok. Do pol roka zomrel. Rýchlo sa zoberte. Tú polhodinu na úrade snáď vydrží. Aj tebe bude potom lepšie. V rodnom liste je uvedený ako otec, však?

ronie338
18. okt 2024

Neviem ci sa nedá tak aby prišli aj k vám domov ak by nevedel on ísť. Ale nie som si istá, trebalo by si to zistiť, lebo kde tade sa robia svadby a len ty, on a dvaja svedkovia. Zavolaj si na mestský úrad, budú vedieť urcite povedať viac.

autor
19. okt 2024

@btus no neviem či vydrží na Tom úrade, momentálne blúzni, má halucinácie, do toho plienky, nevie sa pohnúť...neviem či už nie je neskoro aj na ten obrad. Áno, v RL je zapísaný.

autor
19. okt 2024

@ronie338 on je v nemocnici

btus
19. okt 2024

vyskúšajte, či by z úradu niekto neprišiel k vám. Vysvetlite situáciu. Svedok možu byť aj panie z úradu.