Ahojte bolo proti mne vznesené trestné obvinenie, ktoré bolo samozrejme odmietnuté po mojej výpovedi a vyvrátení všetkého, čo bolo povedané. Je to dlhodobý problém s dotyčnou osobou, ktorá sa stále snaží ničiť mi život. Lenže toto už došlo do takého štádia, že už to nemôžem nechať tak, keďže tie obvinenia boli z naozaj závažných činov. Mám, deti, rodinu, kariéru a jednoducho nemôžem si to nechať zničiť takouto osobou, a nechať sa neustále šikanovať. Veľa krát som ju prosila, posielala listy, nech upustí od svojho konania, aj právnik ju už v minulosti oslovil.
Riešila ste niektorá niečo podobné? Ako postupovať? Čo sa bude potom diať? Dá sa to riešiť aj mimo právnika?
Ďakujem vopred za každú odpoveď a ak máte skúsenosť a nechcete verejne, tak pridajte len bodku, a ja sa vám ozvem.
Jasné, že áno a pokiaľ si ten niekto neuvedomí čo robí a just ohovára teda bezdôvodne ďalej, tak toto býva zväčša jediná možnosť, ako ho predsvedčiť o tom, aby s tým prestal
@janka_23 trestné oznámenie priamo na polícii? Bol aj súd? Dostala dotycna osoba len pokarhanie, alebo aj nejake odskodnenie jej dali zaplatit, alebo podmieneny trest odnatia slobody? Pozerala som stranku pravnika Ficeka aj par prikladov a vsade pisu skor to dat na prokuraturu.
Ja som bola podať trestné oznámenie na polícii. Súd nebol, dotyčná osoba bola iba vypovedať kde ho vyzvali aby upustil od konania. Ak by pokračoval riešilo by sa to ďalej. Vtedy to bolo ako priestupok. Ale od 1.7. je takéto obťažovanie brane ako trestný čin, takže tam už reálne hrozí minimálne podmienka
Vraj to nieje krive obvinenie, vraj to bola pravda co na mna podala, ale nenaplnilo to skutkovu podstatu. To akoze vazne? Toto je spravodlivost na slovensku?