Dnes som mala kontrolu zo sociálnej poisťovne. Nebola som doma,keďže som bola pri lekárovi. Bude im stačiť potvrdenie od lekára?
ano,prípadne si u neho overia čas....
niekto ta asi natrel, treba im odniest papier, ze si bola u dr.
@zobaka preco by ju mal akoze niekto natriet?? Je to ich praca - chodit kontrolovat ludi,co su na PN.
Anonym - zajtra im zavolaj, povedz, ze si bola u lekara, oni si to u neho overia. Mala si kontrolu?
tak záleží s čím si u lekára bola.....ak by tam dali čas,vieš si zaobstarať starať"alibi"a o to pri kontrole nejde....ak ťa hľadali ráno o 9-tej a ty si si bola u lekára o 14-tej , tak je pravdepodobné že si tam išla až po nájdení lístočka o kontrole......
@veronikaszabova su ludia, ktorym nepride kontrola rok ako su doma a behaju po dovolenkach a potom taki, ktori maju vazne zdravotne problemy a posielaju na nich kontroly, samozrejme mohli ist "len tak" ale je to skor vynimka
autor - chodia vacsinou par sekund ako ti vychadzka skoncila
autor - ked si tak kratko PN asi ta nahlasil zamestnavatel, prvych 10 dni je kontrola od zamestnavatela, alebo si neukoncovala pracovny pomer a isla si na PN?
týždeň pn? prvých 10 dní ti platí zamestnávateľ, až potom sociálna poisťovňa
Ved vies, kedy si tam bola, tak volaj zajtra na socialku, je uradny den.
kontrola moze prist aj hned prvych desat dni plati zamestnavatel ale kontrola prist moze aj bez jeho pricinenia
cas vysetrenia si vedia u lekara overit ak si bola na kontrole neni problem
@zobaka ja som bola PN (kvoli tehotenstvu) teraz 2m a kontrolu som mala 2x
Mala som kontrolu dvakrat, doma som nebola ani raz. Zavolaj im, povedz,uplne v pohode
@veronikaszabova dost casto
@zobaka mne to absolutne nevadi. Je to ich praca. Aj keby chodili kazdy tyzden. Aspon vymaknu tych, ktori PN len zneuzivaju.
Anonym - milujem diskusie, kde sa anonym pyta na rady a ked sa snazime pomoct, vsetky svoje odpovede pomaze. Naco??
co sa zlakla?
@zobaka asi nejaka podvodnicka kto vie lde a kedy bola mozno myslela ze rano zbehne k doktorovi a cely den moze byt mimo dom
Autorka, tam v tomto prípade to vyzerá, že tu kontrolu "poslal" zamestnávateľ. Sociálka nezvykne chodiť prvých 10 dní ak nedostanú podnet 🤔 aspoň som sa s tým ešte nestretla.
@loginexistuje ktovie, vsetko je mozne
@mb2021 Dobrý deň. Ako viete, že chodia prvých 10 dní bez podnetu? Stala sa mi taká vec, že som dnes 7.deň PN a prišla mi kontrola. Doma som samozrejme bola, o to pokoj. Len ma teraz škrie, že som sa kontrolórky nespýtala, prečo prišla. Dnes som na PN posledný deň, od zajtra nastupujem do práce. S lekárkou sme sa tak predbežne dohodli v piatok, dnes som ešte referovala stav po víkende a potvrdila, že naozaj sa cítim ok. Tak isto aj zamestnávateľ vedel, na čom sa dohodla s lekárkou, že dnes definitívne potvrdím nástup do práce.