Kontrola z daňového úradu, keď prenajímam byt

29. sep 2024

Mamky, chodia na kontrolu z daňového ak prenajímam byt? Tento rok vykazujem prvýkrát daň nakoľko sme sa nasťahovali do domu a byt sme dali do prenájmu. Ďakujem za odpoved. 🙂

martul
29. sep 2024

Nechodia, max. ti príde oznámenie o vykonaní kontroly a ty pôjdeš predložiť doklady na DÚ ale ich pošleš elektronicky

autor
29. sep 2024

@martul Dakujem lebo som strela susedku a ta povedala, že chodia každému každý rok a nešlo mi to do hlavy 🤷‍♀️

3009
29. sep 2024

Jedine ak ťa nejaká "dobrá suseda" udá na DÚ že prenajímaš načierno.

martul
29. sep 2024

Ale prosím ťa, roky rokúce robím účtovníctvo, ani jeden klient nemal kontrolu kvôli prenájmu, toto su fakt malé ryby pre daňovákov.

martul
29. sep 2024

Len sa treba zaregistrovať elektronicky na stránke finančnej správy, že prenajímas, dostaneš DIČ a na rok podáš DP.

simca06022011
29. sep 2024

nechodia, a uz vobec nie kazdy rok, ak sa im nieco nebude zdat, pekne ta vyzvu a dolozis oc bude treba. Ak... popravde nestihaju kontrolovat ani firmy, zivnostnikov, A kde to este kazdy rok :DDDD

aurinia
29. sep 2024

Pokuta je do vyšky 20.000eur... prečo sa riadne nezaregistrujes na DU. Potom budes vyplávať. DU kontroluje učty, daj si pozor ak ti platia na ucet. Nemusi ta ani nikto nabonzovat a zistia to.

martul
29. sep 2024

@aurinia napísal niekde, že nie je registrovaná?

zuzanaete
29. sep 2024

Prenajimame uz dlho a ani raz kontrola nebola. Kapacitne to nemaju DU sancu urobit, aby kazdy rok kazdeho kontrolovali. Moja teoria je, ze pokial platis dan, tak su radi a riesit ta nebudu. Pokial budes stale vykazovat stratu, tak to moze byt podozrive. Ale to je len moj predpoklad. Realne netusim, na zaklade coho vsetkeho sa rozhodnu niekoho kontrolovat. Raz som urobila chybu v danovom priznani a len poslali list, aby sme to opravili. Ziadna kontrola sa nekonala.