Mamky, chodia na kontrolu z daňového ak prenajímam byt? Tento rok vykazujem prvýkrát daň nakoľko sme sa nasťahovali do domu a byt sme dali do prenájmu. Ďakujem za odpoved. 🙂
@martul Dakujem lebo som strela susedku a ta povedala, že chodia každému každý rok a nešlo mi to do hlavy 🤷♀️
Jedine ak ťa nejaká "dobrá suseda" udá na DÚ že prenajímaš načierno.
Ale prosím ťa, roky rokúce robím účtovníctvo, ani jeden klient nemal kontrolu kvôli prenájmu, toto su fakt malé ryby pre daňovákov.
Len sa treba zaregistrovať elektronicky na stránke finančnej správy, že prenajímas, dostaneš DIČ a na rok podáš DP.
nechodia, a uz vobec nie kazdy rok, ak sa im nieco nebude zdat, pekne ta vyzvu a dolozis oc bude treba. Ak... popravde nestihaju kontrolovat ani firmy, zivnostnikov, A kde to este kazdy rok :DDDD
Pokuta je do vyšky 20.000eur... prečo sa riadne nezaregistrujes na DU. Potom budes vyplávať. DU kontroluje učty, daj si pozor ak ti platia na ucet. Nemusi ta ani nikto nabonzovat a zistia to.
Prenajimame uz dlho a ani raz kontrola nebola. Kapacitne to nemaju DU sancu urobit, aby kazdy rok kazdeho kontrolovali. Moja teoria je, ze pokial platis dan, tak su radi a riesit ta nebudu. Pokial budes stale vykazovat stratu, tak to moze byt podozrive. Ale to je len moj predpoklad. Realne netusim, na zaklade coho vsetkeho sa rozhodnu niekoho kontrolovat. Raz som urobila chybu v danovom priznani a len poslali list, aby sme to opravili. Ziadna kontrola sa nekonala.
Nechodia, max. ti príde oznámenie o vykonaní kontroly a ty pôjdeš predložiť doklady na DÚ ale ich pošleš elektronicky