Ahojte chodia aj vikendy a sviatky naozaj? Som doma už 2 týždeň zatiaľ nič a chcela by som pobehať po obchodoch no bojím sa je to moja prva pn 🤣. Svokra je doma už mesiac a oni lietajú kade tade ako to máte vy? Vychádzky mám od 3 do 5 ale v preplnených obchodoch do 2 hodín ani nezaparkujem nie ešte nakúpiť
A PN sa neda ukoncit skor, ked ti je uz dobre?
Kvoli comu si na pn? Moj svokor chcel ist 5 min skor ako mal vychadzku do obchodu a vtedy ako sa obuval mu zazvonili.. nastastie este nebol obleceny
Mne prišli v nedelu
A ako to vlastne kontroluju, ze ten dotycny je ten, co ma byt doma na PN? Studuju fotku na obcianskom?
Je to iba o šťastí, čiže ak svokra si kade tade beha a zatial kontrola neprišla ma len stastie, to neznamená, že ty ho mat budeš tiez... áno, kontrola ti príde kludne aj na štedrý deň , ak je niekto pn ma sa liecit
@belllinka tak nejako. Nedávno som bola pn a skoro ráno som mala kontrolu. Pytali op. Keď som bola pn dávnejšie mala som vychádzky 10:00 -12:00 nebola som nikde nakoľko mi to zdr. Stav nedovoľoval a 12:01 som mala kontrolu. Chceli len r.č viem ho z pamäti a žiadny dokolad nepýtali.
Ja by som sa bála, hlavne teraz,keď vedia,že dosť ľudí v tomto období doma nebude.
Otazka vseobecne: da sa vobec ukoncit PN predcasne teraz, ked lekari maju dovolenky a nema ju kto ukoncit? Viem si aj sama v soc. poistovni ukoncit? Alebo viem si aspon sama nahlasit vychadzky alebo to musi lekar?
Mykoplazma je infekčná, čiže nie že nič ti nie je. S mykoplazmou nemáš čo chodiť medzi ľudí a chorobu šíriť. Preboha trochu rozumu. Chápem, že človeku je dlho doma. Ale prečo tesne pred sviatkami, keď je všade plno ľudí, chceš ísť rozširovať chorobu? Aj počas tých vychádzok sa vhod prejsť, nie medzi ľudí do obchodov.
@anonym0001 nie, vychádzky si nevieš nahlásiť sama a ani SP ti ich nevie dať. Dáva ich lekár, ktorý zhodnotí, či vychádzky môže pacient mať.
Ty máš mykoplazmu a chceš rajdať po obchodoch a potom si to odnesú nevinní ľudia, ktorí sú zdraví a idú si nakupiť darčeky a nakoniec si darček odnesú od Teba v podobe mykoplazmy .. To, že Ty sa cítiš ok, neznamená, že to nešíriš ďalej a keby si bola taká ok, doktorka by ti nedala dalsie antibiotika. a nemáš PN pomaly ešte týždeň ... Namiesto toho, keď si bola na PN si si pokojne mohla nakupit online, teraz už aj potraviny sa tak dajú doručit, takže ak máš trochu rozumu, neohrozuj ostatných ľudí, len preto, že Ty sa nudíš ...
Ako nehnevajte sa na mna...ja už neviem, ale tu sa už niektorí fakt pomiatli načisto s tými PNkami a vychadzkami mimo vychádzok určených. Zdravý rozum už načisto odišiel z tohto Slovenska. Za 5 rokov tu očakávam témy ako si mam sám utreť zadok.
Pobehať si chod radšej v pracovný deň doobedu...keby ti aj príde kontrola tak behnes k lekárovi narýchlo a dá ti potvrdenie ze si tam bola...cez víkend sa nemáš moc na čo vyhovorit
Kontrola príde kedykoľvek, ja by som neriskovala. Na druhej strane si mohla PN ukončiť, keď ti už nič nie je. Nikto ťa do PN nebude nútiť.
Áno chodia hocikedy a naozaj neviem čo také chceš v dnešnej online dobe nakupovať osobne, všetko ti môžu doručiť až pred dvere.
@zuzanockamt zistili jej mykoplazmu a dostala ďalšie ATB, takže PN je asi oprávnená. A nevidím dôvod chodiť s mykoplazmou do preplnených obchodov a šíriť infekciu ďalej.
No mňa snáď šľak trafi. Keď si dostala ďalšie antb tak to asi znamená ze si stále chorá ci? A ideš naschvál prenášať chorobu na iných ludi, kvôli nákupom? 🫡 a ešte píšeš ze behať po nakupoch, takže asi nie len nutné potraviny ale behať kade tade. Trochu empatie voči iným ľuďom by nezaškodilo. Dnes len samé ja, ja ja.
A áno. Na kontrolu môžu prísť hocikedy. Známa chodievala na kontroly z úradu aj neskoro večer. Aj veľmi skoro ráno ze človek ešte spal. Je to náhoda.
A co v pripade, ak pride kontrola ked budem v sprche a nebudem moct otvorit? Ak byvam sama.
Absolutne neodporucam chodit hore dole. Minuly mesiac - v novembri - som bola prvy krat za poslednych 10 rokov na PN a hned v piaty den PN mi prisla kontrola zo socialnej poistovne. Bola som prekvapena. Nepocuvajte ludi ze nechodia. Chodia aj rano aj v case obeda aj neskoro vecer.
@anonym0001 smola ak nebudes vediet preukazat, ze si naozaj bola doma, tak sa to berie ako porusenie liecebneho rezimu, tieto triky na nich vela ludi skusa 😀 spal som, v sprche som bol a hlavu som si umyval a pod. su asi najcastejsie vyhovorky
@petamich oni to nemusia byt vyhovorky, len sa to neda dokazat. Clovek aby sa bal ist aj do sprchy.
Ja som bola len raz v zivote na Pn asi 3 mesiace, mLa som 4x kontrolu aj pocas vychadzky, kedze nevedia v akom case su dane lekarom.
Máš mykoplazmu a dali ti ďalšie antb a ty ideš chodiť po obchodoch a šíriť chorobu ďalej. Ty si neskutočne hlupana, hlúpa žena. Snáď nezijes v mojom meste a nenakazis zdravých ľudí. Keď si chorá tak sa máš liečiť a nie ísť šíriť tvoju chorobu po nákupných centrách ďalej. Že ti hanba nie je.
@larisa Škoda, že si toto neuvedomujú aj mamičky školopovinných detičiek a posielajú nám denne rôzne chuťovky.
Mne nebol nikto, asi pre 9 rokmi som mala angínu, celý čas som prespala doma, na dvere do domu som napísala tel., kto chce nech zvoní. Myslím si, že viac asi chodia tým, čo často maroduju. Veď cez vychádzku stihneš nákup aj v malých potravinách.
Mne prisli v nedelu doobeda, sestre cez pracovny den 🤷 radsej by som ukoncila PN
@margotka17 -- omyl! praveze nikdy nie som na PN a teraz raz za 10 rokov som bola 1 tyzden na PN a prisla kontrola, este som sa jej aj opytala ze som si myslela ze chodia iba ku tym co byvaju casto na PN a ze preco prave ku mne prisli. Povedala ze vobec to tak nie je ci si casto alebo len raz za sto rokov na PN. ze ona ma zoznam v pocitaci pozrie si rano zoznam ludi a nahodne si vyberie. A presne toto si ludia myslia ze chodia iba ku tym co su casto na PN a zneuzivaju to. Vobec nie!!
Ano chodia naozaj aj teraz ale evidentne to nefunguje tak ako si myslis 🙂 su tisice ludi na PN, pracovnicky dostanu nahodne vygenerovany zoznam + tych, ktorych niekto nahlasil a idu na kontrolu, je to o nahode, niekto ma kontrolu xkrat, niekto ani raz. Ak ti to stoji za to risknut, pokojne chod nakupovat 😀