Zdravim chcela by som sa opytat momentálne som pn so zapalenymi mandlami, nemám hlas, mám horucku a uz snad tyzden to neklesa, preto mi odporucila lekarka zostat este tyzden doma. Moja otazka je- moze mi zamestnávateľ dat podnet na kontrolu zo socialky aj po 10tich dnoch alebo to je uz cisto na socialke ci príde alebo nie? Dakujem za odpovede.
podnet moze byt kedykolvek a aj kontrola socialna robi kontroly aj pocas prvych desat dni aj potom ak nemas vychadzky treba byt doma a dodrziavat liecebny rezim
vyskusaj inhalovat yabro na ten hlas
@mamina7070 dakujem, uz som snad Všetko skusala, rano sa normalne bojim zobudit furt sa nieco prida, i nadcha, potom opuch zuba k tomu, myslim, že to aj s tym suvisi.. aha takze vlastne hoci mi zamestnávateľ uz neplati tých prvych 10 dni, ale uz ma vyplaca sociálka, tak i tak moze dať zamestnávateľ podnet. Pytam sa pretože kvôli neprispôsobivym romom u nas v praci ktori stale peenkuju posielaju kontroly vsade, tak reku ci ich ocakavat. Vychadzky nemám, nevládzem prejst ani do kuchyne.
veď ak si reálne chorá, tak ti to môže byť jedno, kto dá komu a kedy podnet... ak si potrebuješ naozaj nevyhnutne nakúpiť, že žiješ sama a naozaj ti nemá kto v tomto pomôcť, vezmi si účtenku. ak by bol problém, že akurát za tých 15 minút niekto príde, kontaktuj lekára, aby ti "potvrdil", že si bola uňho na kontrole...
ono aj s tými kontrolami môže byť problém.... človek, ktorý je naozaj veľmi veľmi chorý, môže zaspať aj počas dňa tak, že nejaké trápne jedno-dve zazvonenia na zvonček ho ani nezobudia... nehovoriac o tom, že mnohí ani nezvonia, len klopú na dvere, alebo sa ani neunúvajú a hodia do schránky oznam. otras... už tu boli takéto diskusie.
prajem rýchle vyzdravenie!
@lonely66 ano je mi to jedno pytam sa len zo zvedavosti, nemam sa koho spytat, kto by sa tomu rozumel. Snad ak pridu skusia aj zatelefonovat, naozaj cez den aj spim.Dakujem
Podnet môže dať aj zvedavá suseda. Naozaj ak si doma nemáš sa čoho báť.
tak neviem ci by presla vyhovorka, prepacte nezdvihla som telefon, lebo som spala :/
@bublinka1426 ani ja napríklad neviem, či by to prešlo. ale mne sa to stalo. teda nebola kontrola, ale poštárka s doporučeným listom. klopala aj zvonila. mám len 1-izbový byt, takže od chodby do izbičky fakt počujem všetko. ešte aj keď si susedka na chodbe prdne.
jednoducho som bola taká vyčerpaná, že som spala a nezobudila som sa na klopanie a zvonenie. a bola to poštárka, ktorá naozaj poctivo chodila k dverám, vždy mi všetko priniesla. ak som nebola doma, nechala lístok. takže verím jej dodnes, že zvonila. no jednoducho - nepočula som. spala som ako zarezaná.
@lonely66 ja to chapem. len by ma zaujimalo ci by to naozaj preslo. chapem ze ked je clovek chory niekedy fakt nevladze ist ani na zachod.
@bublinka1426 obávam sa, žeby to neprešlo. jedine, ak by bol lekár "človek", čo ten môj je a potvrdil by, že som bola práve uňho na kontrole... ale ak lekár naozaj vie, že človek je v tak zlom stave, že je rád, že žije, tak musí byť cvok, aby to pre pacienta neurobil... ale aj takých poznám, žiaľ...
@lonely66 ja som bola v lete po úraze niekoľko mesiacov pn a mala som jednu kontrolu, ale dnu ani nešli, asi sa báli keďže mame veľkého psa, iba mi volali na mobil a vyšla som na ulicu, tiež neviem co by bolo keby nezdvihnem, čo sa mi občas stane keď mám napríklad mobil niekde zabudnuty
Mne bola kontrola len raz, ked som mala covid a veru nakoľko sme boli cerstvo s muzom pristahovani tak sme nemali schranku oznacenu, ani zvoncek, takze pani zo socialky mi zatelefonovala a navigovala som ju na poschodie.naozaj moze byt hocijaka situacia
@lentilka78
@lonely66 ženy ja som mala kontrolu počas rizikového tehotenstva a veru sa mi stalo, že sme sedeli s mužom v obývačke a ja som ich vôbec nepočula oni si nevšimli zvonček, čo bol tak kus zastrčený a ešte máme aj psa, ktorý sa samozrejme neunúval brechať, tak som dostala od nich len oznámenie do schránky už si nepamätám čo tam presne bolo ale viem, že som sa musela dostaviť na sociálku a vysvetliť kde som bola.. ja som povedala pravdu tak ako bola a čudujem sa doteraz ale oni mi to normálne uznali a ani som nemala pokutu ani nič z toho
@angeli121212 no ono ten čo ti robil kontrolu si zrejme pamätal že zvonček nenašli a preto ti to uznali....
@mogaa no ja som to aj odfotila.. ale inak aj tá pani bola veľmi zlatá, aj vravela sama, že sa báli toho nášho osa čo sa nedivím a jedno s druhým celkovo mi prišlo, že som nebola jediná, ktorej to uznali.. ale možno to bolo aj o komunikácii medzi nami neviem
Podnet moze dat vzdy.