Mamičky prosím poradte mi, som na PN, mám veľký strach z kontroly, ani neviem prečo, proste sa bojím. Zajtra ma však čakajú kontroly v BA, čo je od môjho bydliska ďaleko, a zaujíma ma, aké potvrdenie si mám pýtať u daného lekára, že som u neho bola, alebo či stačia iba nejaké lekárske správy, z ktorých je jasné, že som tam bola. Poradte mi prosím. Nikdy som nebola PN, takže neviem, aké potvrdenie sa dáva, ak Vás kontrolór nenájde doma. Dakujem.
Aha,a je jedno,že na PN ma vypísal jeden doktor a toto mi potvrdí druhý??
@ave17 To neviem, ale myslim, ze ano.. Mne PN vystavili v nemocnici a razitko mi dava moja dr.. Tam ide hlavne o to, aby si sa vedela preukazat, ze v ten den si naozaj bola u dr.. Pripadne si vypytaj od doktora, kde ides, nejake potvrdenie alebo to razitko.. On by mal mat s tym viac skusenosti a vediet, ako sa to potvrdzuje.. 🙂
Ďakujem veľmi pekne.Toto buzerovanie zo strany štátu je des.🙂
@ave17 nerozumiem, predsa ked si PN, tak mas na to dovod, ides normalne na kontrolu k dr, ten ti da potvrdenie a hotovo, o akej buzeracii statu pises? Ved stat za teba plati odvody, takze ma aj pravo vediet, ci je vsetko tak ako ma byt, ked mas PN opravnene, tak sa nemas absolutne coho bat a ani znervoznovat, teda pokial si nepojdes na dovcu a podobne vyletiky, tak je to podla mna ok😅
@maciatkolulu Štát a ani nikto iný za teba neplatí odvody počas PN.😉
@evittam Tak pardon,Ale teda vyplacaju davky, najprv zamestnavatel a potom stat, takze tak, ci tak ma pravo akosi kontrolovat, alebo sa mylim?😉
@maciatkolulu Tak jasné, že má SP právo kontrolovať či dodržuješ liečebný režim. Pokiaľ nemáš neobmedzené vychádzky.😉
Nemám žiadne vychádzky,a prave že idem k lekárovi úplne inému aj s inou diagnózou, ako k tomu,čo ma vypísal,150 km od bydliska,tak som sa len zlskla,či aj z toho nebude problém, nemusíte hneď niektoré vyskakovať,fakt s tým nemám skúsenosti
@ave17 v rámci pn je jedno ku akému lekárovi ideš 🙂 ... hlavne, že je to lekár.. stačí ozaj ten zelený lístok pn-ky, nech ti dajú do zadu razitko a dátum.. takže pohoda 🙂
aj keby si si ten lístok zabudla alebo ti nedali na to pečiatku, tak sa nič nedeje... keď im povieš u koho kde si bola, tak si sami zvyknú zavolať, či si tam ozaj bola... teda v tom prípade, ak tá kontrola príde...
ahojte potrebovala by som poradiť, kámoška je na PN a nevie ako sa zariadiť:
1. chcela by dať v práci výpoved z ktorej jej bude plynúť 2mesačná výpovedná lehota a teraz môže počas tej výpovednej lehoty prejsť z jednej PN na druhú /myslím k inému lekárovi/
2. čo v prípade ked jej skončí výpovedná lehota a bude dalej pn musí isť na urad práce hned alebo až ked ukoncí PN
3. teraz má v rámci PN vychádzky v určitom čase, a ako to zariadiť v prípade že by chcela isť na letnú dovolenku existuje nejaká výnimka od lekára 🙂
1.pn môže byť aj od iného lekára.aj keď jej skončí pracovný pomer,do 15 dní od ukončenia pracovného pomeru môže ísť ešte na PN,je v ochrannej dobe
2.na úrad práce nemusí ísť,je pn,takže prácu si hľadať asi nebude
3.pochybujem,že existuje výnimka,tak buď je pn,a nemôže pracovať,alebo pracovať môŽe,nech sa nechá vypísať a môže si čerpať dovolenku,ked jej treba regeneráciu.
Ak som napísala niečo nesprávne,ospravedlnujem sa,ale myslím,že je to takto.
Prosím vás viete mi niekto poradiť? Som niekoľko mesiacov PN a ked teraz pôjdem na rizikové tehotenstvo, tak mi vychádza cca 4-5 mesiacov ze budem bez príjmu keďže vyčerpal 52.tyzdnov PN. Je možné požiadať o predĺženie a vyplácanie PN naďalej ked budem na rizikovom? Dakujem
Dakujem pekne za odpoved.. a na ďalšiu PN mám nárok asi až po uplynutí 6 mesiacov,ze?
Mne davaju na ten zeleny listok PN na zadnu stranu razitko s datumom, kedy som bola u dr..