Kontrola PN

3. aug 2023

Ahojte , som PN kvôli rizikovke. Dnes som mala kontrolu , našli ma doma. Všetko tym padom v poriadku. Pán "kontrolór" sa ma spýtal , či mám nejaké problemy v robote , alebo či ma tam nemaju radi. Opytala som sa prečo a čosi odvrkol ale nerozumela som mu. V strese som to nemala chuť rozoberať. Mám chapať že z roboty ma udali ? Alebo čo si o tom myslieť? Na PN som 1x v živote. ĎAKUJEM

pribinak
3. aug 2023

Nie si povinná s ním nič rozoberať. V čase kontroly si bola doma, pn od lekára ti ďalej bezi a to je podatatne

biem22
3. aug 2023

Neudali ta, ale zamestnávateľ má normálne právo poslať na teba kontrolu, to je celé 🙂

salamistka
3. aug 2023

možno bol len zvedavý, prečo "sedíš" dom, keď si len tehotná, asi má predsudky, resp. súdi ťa aj keď ťa vôbec nepozná

oriesocek
3. aug 2023

no povedzme si, ze velke percento báb, ktoré je tehotné, tak hned riesia PN. Tak asi preto bola jeho poznámka, ze je to skor pravidlo, ako výnimka. a ano, mohli z práce požiadat o kontrolu...

mamina7070
3. aug 2023

tak zjavne nahlasili kontrolu z prace
dodrziavaj vychadzky

ankare
3. aug 2023

Koľko dní si PN? Myslím, že len počas prvých dni, ktoré platí zamestnávateľ, Ti zamestnavatel môže poslať kontrolu. Potom už nie.

zobaka
3. aug 2023

urcite udali, mne ked bola povedala mi to rovno tiez 🙂

alenah31
3. aug 2023

@ankare veľmi sa mýliš - zamestnávateľ môže cez SP požiadať o kontrolu dodržiavania liečebného režimu svojho zamestnanca počas celého trvania PN - rovnako tak SP môže aj prvých 10 dní kedy náhradu príjmu pri dočasnej PN vypláca zamestnávateľ tiež svojho poistenca skontrolovať. Dokonca aj zamestnávateľ - pokiaľ má na to určeného zamestnanca riadne registrovaného cez SP - môže vykonať kontrolu.
@autorka tá poznámka terénneho zamestnanca SP by ma vôbec netrápila - bola si doma? Bola. Kontrolu z práce žiadať mohli - možno si ťa s niekým pomýlil a táto poznámka nebola určená tebe. A aj keď ju ozaj žiadali - na a čo. Majú na to zákonné právo. Len by som si dávala pozor - v tomto prípade - hlavne ak bude PN trvať dlhšie - sa bude kontrola pravdepodobne opakovať.

ankare
3. aug 2023

@alenah31 to som nevedela