Kontrola paragrafov od lekárov

9. okt 2021

Prosím Vás, myslíte, že zamestnávateľ kontroluje a overuje tzv.paragrafy od lekárov? Našla som práve 1 doma, bez dátumu, tak či by som ho mohla použiť, keď budem potrebovať voľno.

pribinak
9. okt 2021

Nikde to robia

janci05
9. okt 2021

Tiez si myslim, ze to nekontroluju. Ale zamestnavatela si musis poznat sama. Nejaky snazivy si moze dat tu robotu, ak ma menej zamestnancov.

21oktober
9. okt 2021

myslím že máš riadnu odvahu v tejto dobe. Nerobila by som to .

simonkazga
9. okt 2021

Ja som z pozicie zamestnavatela (robila som na personalnom) raz potrebovala preverit takto paragraf. Lekar ma poslal ehm... do teplych krajin. Takze aj keby chcel, nie je iste, ze pochodi.

dee01
10. okt 2021

@21oktober a prečo nie?

21oktober
10. okt 2021

@dee01 pretože ak na to zamestnávateľ príde môže ju to stáť zamestnanie.

ajko2011
10. okt 2021

My sme takto v robote riešili paragrafy, keď si zamestnávateľ overoval či zamestnanec bol v daný deň na ošetrení. Môžem vám povedať (ako zdravotník z ambulancie), že lekár môže povedať maximálne ÁNO BOL, NIE NEBOL. Nič viac nemôže.

somtunovaa
10. okt 2021

Ako baby, neviem čo by ste povedali keby si takto chcel prilepšiť zamestnávateľ a “ošmeknúť” zamestnanca… tiež by ste radili že kľudne použiť???

zuvelyn
10. okt 2021

Áno my sme vo fabrike často kontrolovali, najmä tie "celodenné" od zubára, počas poobedných zmien a pod.

21oktober
10. okt 2021

@ajko2011 no však to stačí -ÁNO, NIE hlavne to nie aby mal zamestnanec problémy.

luccija
10. okt 2021

Nie je to náhodou tak, že lekár nesmie podávať informácie?

21oktober
10. okt 2021

@luccija nesmie podávať informácie o zdravotnom stave , ale to či tam bol alebo nie nie je v rozpore aj keď sa o tomto tiež viedli polemiky . Ja som toho názoru že to nie je v rozpore .

ajko2011
10. okt 2021

@luccija informácie podávať nemôže. Môže len povedať či bol alebo nebol daný deň na ošetrení. To je všetko, čo môže povedať.

lejllamt
10. okt 2021

@ajko2011 však to úplne stačí....

autor
10. okt 2021

Môže si to overovať len zamestnávateľ alebo aj sociálna poisťovňa?

loginexistuje
10. okt 2021

socialna nie len zamestnavatel

zuzanka.zuzu
10. okt 2021

ja byť lekárom, tak na toto fakt nemám čas 😀 nech si robí zamestnávateľ som svojím zamestnancom poriadky sám, ešte aby som aj toto riešila... pacientov, poisťovne, papierovačky, no osr*ť aby som 6+ rokov študovala za informátorku 😀

luccija
10. okt 2021

@zuzanka.zuzu mne hovorila minule obvodná, ze dokonca jej zamestnávateľ volal, že koľko bude zamestnanec ešte PN a či to je tak vážne, že musí byť PN