Kontrola OČR - dieťa v škôlke

8. feb 2024

Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom OČR. So synom som OČR,ktorá ešte trvá, avšak jeho zdrav.stav sa zlepšil a dnes(štvrtok) už išiel do škôlky. Viem,že na OCR kontroly nechodia(mne ako zamestnancovi),no chcem sa opýtať či si SP overuje,že syn už nastúpil do škôlky, zatiaľ čo mne OCR naďalej trvá. Potrebujem si vyriešiť nejaké veci ešte dnes a zajtra a OČR by som dala ukončiť v pondelok s tým,že jej posledný deň bol v piatok a teda syn bol dva dni v škôlke počas trvania mojej OČR. Môže to niekto napadnúť/spätne skontrolovať,že som kvázi nemala nárok na OČR keď už mu bolo lepšie a išiel do škôlky? OČR trvala iba od utorka z dôvodu podozrenia na zápal očných spojiviek, ale to sa nepotvrdilo a tak sa vrátil do školky. Môžu si overiť že už bol dva dni v kolektíve, zatiaľ čo ja som bola ešte doma? Ďakujem

sorciera24
8. feb 2024

aaj si budu, pocty ziakov sa hlasia na socialku....takže ty si vlastne na očr nelegalne a ano, sovialna púoistovna si to takto overuje, ci je dieta v sk. zariadeni alebo nie....preto musime v skolach pisat spravne dochadzku.....celkom pruser pre teba no....(nechapem ako toto vobec niekoho napadne takto zneuzivat system a mysliet si, ze je to ok)

letfenixa
8. feb 2024

Chybajuci žiaci sa aktuálne denne hlásia.

alenah31
8. feb 2024

Podľa usmernenia ministerstva školstva sú školy a predškolské zariadenia povinné poskytovať mesačne údaje o deťoch, ktorí školu a predškolské zariadenia navštevovali spolu s dátumom (odkedy – dokedy). Tieto údaje slúžia Sociálnej poisťovni na krížovú kontrolu oprávnenosti poberania OČR.

Údaje sa posielajú vo formulári, ktorý je zverejnený na webovej stránke ministerstva školstva spolu s návodom, ako pripraviť a zaslať údaje na okresný úrad v sídle kraja (podklad pre Sociálnu poisťovňu).

mondolina
8. feb 2024

pravdaže sa to kontroluje 🙈🙏 ináč by bola polka Slovenska na Očr a decko v škôlke

trinityf
8. feb 2024

Žasnem...

maciatkolulu
8. feb 2024

Dobre rozumiem tomu,že proste 🤣🤣🤣🤣chces voľno,nechceš si brať dovolenku a pnku a preto dávaš dieťa do škôlky a meteresku blesku ,zrazu máš dva dni nečakaných doobednych vybavovaciek,o ktorých si netušila samozrejme,dorazili,až keď ti zázračné vyzdravelo dieťa. Neverím normálne,čo všetko sa dá vymyslieť . A ako odrbat systém. A ešte sa verejne pýtať. Berieš dávku za ošetrovanie člena rodiny,čo je samozrejme pochopiteľne ,keď človek má chorého člena doma a musí sa starať,nuž a keď si škôlka vypýta potvrdenie od lekára to bude tiež sranda. Nebolo by jednoduchšie zobrať dovolenku,neplatené voľno,pcko?

zuzubb007
8. feb 2024

Jasné, že to kontrolujú, to by každý takto vybabraval zo systemom, máš si dovolenku vziať nedá sa všetko bud alebo

jaskolka
8. feb 2024

Nechápem, OČR je - ošetrovanie člena rodiny. Logicky keď člen rodiny je mimo domu a je v skole, škôlke, práci hocikde, tak ako môžeš ty mať potom na ten čas uznané to OČR?Keď si vlastne mu to ošetrovanie neposkytovala v tej dobe? 🤔🤔😳😳

klip0
8. feb 2024

Jasne že to overujú, keby nie každý by si vedel vybaviť ocr a robiť čo potrebuje. Radim rýchlo ocr zrušiť a nahlásiť si dovolenku

evinqua
8. feb 2024

Samozrejme,socpoist bude nat od skolky info, že osetrovana osoba bola v skolke.takze si to hneď chod ukončiť k vcerajsiemu dnu.

simca06022011
8. feb 2024

Však dieťaťu je lepšie, vezmi ho na vybavovačky... ak bolo choré na OCR tak závidím ze za pár dní je fit:D u nás to trvalo týždne... ja by som sa bála ze sa mu to nned vráti, teraz v chrípkovej z choroby hneď do škôlky. Ale teda ty vieš🙂
Ale dochádzka ako sa píše už skôr sa so socpoist rieši...

dzina007
8. feb 2024

toto sa ti moze zle vypomstit lebo ak socialna poistovna na to pride nielen ze budes musiet vracat peniaze, v praci budes mat neospravedlnenu absenciu / co moze byt porusenie pracovnej discipliny/ ale socialna poistovna moze poslat kontrolu, pripadne upovedomit aj lekarku ktora ti ocr vypisala. a do buducna mozes mat problem aj s lekarkou ak budes o ocr ziadat lebo dieta je chorlave.

simca06022011
8. feb 2024

Ja by som syna išla zo škôlky hneď zobrať:D asi.. ak nechceš tu OCR rušiť... aj keď trapas riadny.. lebo omylom došiel chorý do školky 😂

zdenka11081983
8. feb 2024

Myslím si, že som tolerantná, chapava ale toto ma dostalo... je v to doslova v prdeli co u ľudia davaju

chadkroeger
8. feb 2024

Výhovorky. Treba niečo vybaviť? Ber to zdravé dieťa vhodné uz do škôlky so sebou.
Budú to overovať.

suzitok
8. feb 2024

Neverím, že toto môže niekto myslieť vážne 😀

lucia147852
8. feb 2024

Toto si si celkom dobre zavarila. Ako ta mohla takáto hlúposť napadnúť? Všetko už bolo spomenuté vyššie. Problém v práci - absencia, problém má SP - vracanie peňazí, problém u dr - bude ju naťahovať poistovna. Keď bolo dieťaťu tak super a už si chcela oserinkat s OČR mala si si ho nechať doma a “vybavovať” aj s ním.

ddaassuullaa
8. feb 2024

Naozaj keby hlupost kvitla, Slovensko je krajina kvetov...🫰🌹🌹🌹🌹🙈🤦‍♀️

januska12323
8. feb 2024

Ako ťa takáto hlúposť vôbec napadla? Keď mu je dobre zober ho na vybavovačky s tebou.

suzitok
8. feb 2024

To, že v tomto prípade nemáš nárok na OČR je to najmenej, čo by ťa malo trápiť...ty si si zavarila na oveľa väčšie problémy a rátaj s tým, že ťa už budú aj v budúcnosti pri každej OČR a PN mať na muške.

akje
8. feb 2024

Ja si myslim, ze autorka isla po prvych komentaroch do prace 😊
@autorka, dobre si spravila, ze si sa opytala 😊

misana84
8. feb 2024

Zdravim a ja sa chcem opýtať… manžel ide s malou na OČR( nikdy sme neboli, stále to riešime inak ale ide na operáciu tak musíme)cez víkend musí byt doma? Možno blbá otázka ale ocr môže byt kontrola iba od zamestnávateľa či aj zo socialky? On s ňou bude len pôjdu aj k babke aj to v sobotu.

veronikaszabova
8. feb 2024

@misana84 ak bude na očr, ziadna kontrola nechodi

blackcat8885
8. feb 2024

Toto by mi ani nenapadlo 😐 ja na Ocr a dieťa v škôlke... To fakt?

misinka0611
8. feb 2024

Kontroluje. OČR neslúži aby si si vybavovala veci. Na to je voľno, alebo dovolenka.

suzitok
8. feb 2024

@misana84 možeš chodiť kde chceš a kedy chceš

nika23t
8. feb 2024

Nezvyknem komentovať takéto príspevky, ale pri tomto žasnem... Ako Ti toto vôbec napadlo, že dat ho do škôlky a Ty si ďalej na Očr?

nika23t
8. feb 2024

@misana84 na očr nemusíš byť doma, ale musíš poskytnúť starostlivosť chorému. Ja som s mojimi aj von chodila, keď napr kaslali a soplili, ale bez zvýšenej teploty a plne energie. Akurát nemôžeš byť na očr a mat dieťa zdravé a v škôlke.

mamina7070
8. feb 2024

samozrejme ze to system vyhodi to ako ta moze toto napadnut vobec ? sak to je dobry odrb 🙄

aurora33
8. feb 2024

Ty kokos, tak keď sa mu zlepšil stav mala si nastúpiť do prace a nesedieť doma na zadku.