Vždy ma zaujímalo, čo sa reálne stane ak príde kontrola počas PNky a ten daný pacient sa nenachádza doma? Musí vrátiť tie peniaze z PNky alebo čo? Mám susedu, čo je už polroka PN a chodí si kade tade. ...
poistenec bude vyzvaný zo SP, aby preukázala kde sa v čase kontroly nachádzala - pokiaľ to bolo zákonné porušenie liečebného režimu - to je definované aj na stránke SP - všetko je ok. Pokiaľ to nepreukáže - odo da kontroly jej pozastavia vyplácanie nemocenského najviac však na dobu 30 dní + môže dostať pokutu a lekára, ktorý PN vystavil môžu kontaktovať či je PN potrebná keďže poistenec labzuje kade tade. A teba nech suseda netrápi - môže mať určené vychádzky celodenné resp. určené 4 hodiny počas dňa.
ano, stopnu vyplacanie davky na 30 dni
ci myslsi ze cestuje, napr. aj do zahranicia?
@stellarstar no ja jednu poznám co už je rok na PN a áno chodi ľade tade aj v zahraničí bola 3x co viem a nikto nič nerieši
@mimuska328 ži a nechaj žiť 🤷♀️
Baby ja som sa to pýtala fakt iba zo zaujímavosti, ja som bola na PNke raz a strašne som sa bála, že som fakt nikde nechodila lebo som nevedela aký je postih za to.
SUseda moze mat neobmedzene vychadzky, pri niektorych diagnozach to je povolene
@katulienkax nemá.
To odkiaľ vieš ze nemá vychádzky? 😅
Chodi kade tade? Odkiaľ vieš kam ide? Možno chodí na terapie? A keď ma vychádzky tak v tom čase môže ísť von