Kontrola na PN

3. dec 2023

Dobrý večer prajem. Možno trocha netradičná otázka,ale ak by vedel niekto odpovedať,alebo mal vlastnú skúsenosť bol by som rád..
Keď príde kontrola zo sociálnej poisťovne (alebo teda neviem odkiaľ chodí keď je človek na PN) a dotyčný javí známky,že požil alkoholické nápoje. Ako sa v takomto prípade postupuje?

viestta
3. dec 2023

Porusil liecebny rezim a postupuje sa ako keby nebol doma

lubkovaandrejka
3. dec 2023

Hmm, vobec ti neviem povedat. Akurat, co som chcela povedat je,ze nikdy nevies ci sa uvidite zoci-voci. Mne ked prisla kontrola na PN zazvonili dole na zvoncek. Pytam sa,ze kto je. Povedali,ze kontrola zo soc.poistovne ci som pani ta a ta..ja ze ano, ze ci ich pustim hore? Oni,ze netreba, ze vidiet, ze som doma. Takze, keby pozijem nieco alkoholicke, ani o tom nevedia. To som tym chcela povedat :D ale u teba ta kontrola nemusi prebiehat rovnako.

autor
3. dec 2023

@viestta
Dobre a bude privolaná policajná hliadka za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov či ako? Lebo musia mať predsa o tom nejaký dôkaz.

viestta
3. dec 2023

Fukat nemusia davat len policajti. Ale ja som na PN ozrata nebola, takze prakticke skusenosti nemam

autor
3. dec 2023

@viestta
Dobre a v takomto prípade kto má ešte takú právomoc a mohol by vykonať dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu?

viestta
3. dec 2023

Mozno aj zamestnanci SP vykonavajuci kontrolu. Co ja viem...

pe_mi
3. dec 2023

Čo si ty "utajený šéf" a chceš naćapať svojho zamestnanca 😁😁

autor
3. dec 2023

@pe_mi
Ale nie...ja som na tej druhej strane. V novembri bolo 11 rokov čo som nebol na PN,aj to som mal vtedy pracovný úraz. Teraz mám toho akosi dosť a zvažujem aj zmenu zamestnania,tak som jednoducho išiel za obvodným a povedal mu na rovinu čo chcem. Nakoľko som v zdravotníctve pracoval skoro 15 rokov a mali sme vtedy veľmi dobré vzťahy,tak ani sa ma nepýtal načo alebo prečo,alebo čo mi je,rovno mi napísal PN a kontrola o mesiac.
No len v zamestnaní sa s tým akosi nevedia stotožniť,už v piatok volali,ako a prečo a čo mi je a dokedy budem na PN lebo viem aká je situácia a oni nemajú ľudí a teraz je veľa roboty a že toto odo mňa nečakali a podobne. Tak preto ma napadla taká myšlienka,že by chcel zamestnávateľ ušiť na mňa takúto nejakú búdu.
A áno,dnes som si otvoril s manželkou večer vínko. 🤣

zuzanaete
3. dec 2023

Niekto tu raz spominal, ze teta bola pn so zlomenou nohou. Prisla kontrola v den jej menin. Mala rodinu na navsteve, alkohol na stole. Kedze pani mala problem s chodzou, tak kontrola isla dnu a ked zbadali allohol, tak jej dali fukat. Teda dufam, se si to dobre pamatam. Ale ta pani nepila, takze vsetko ok. Aj ked osobne nepovazujem za porusenie liecebneho rezimu pri takejto diagnoze, ze ak by si dala poharik. To by ani opita nebola.

autor
3. dec 2023

@zuzanaete
A nevieš,či priamo oni mali pri sebe aj dreger a podobne ako to prebiehalo? Lebo to tiež nie je len tak,aj policajti ho musia mať ociachovaný,musíš mať školenie na to a podobne.

autor
3. dec 2023

@viestta
Vieš mi povedať aj opačne,keby som mal ja pocit,že kontrolór je pod vplyvom,koho v tom prípade kontaktovať,či normálne políciu,alebo nejakého nadriadeného?

viestta
3. dec 2023

V tam pripade jeho zamestnavatela

autor
3. dec 2023

@viestta
On nemá funkciu ako napr lekár,že v prípade podozrenia počas práce môžem na neho zavolať políciu aby mu dali fúkať?
Vieš to ma len tak napadla taká varianta,že keď oni majú také právomoci,tak zmobilizovať pár dedín po okolí a skúsiť takto volať aj niekoľkokrát za deň kontrolu na nich,či by ich to aj naďalej tak bavilo.

melanta
3. dec 2023

Je to úplne jednoduché. Si na účelovej PN, tak nechlastaj. Nebudeš musieť riešiť či môžeš volať políciu na kontrolu.

viestta
3. dec 2023

Nie, zamestnanec SP je zamestnanec. Lekar je ine.
A k tomu infantilnemu napadu o spiknuti proti zamestnancom SP sa radsej ani vyjadrovat nebudem. Su to ludia, ktori robia svoju pracu.
Mal by si asi radsej preniest PN k psychiatrovi. Uz ti zacina hrabat.

autor
3. dec 2023

@viestta
Áno ja to beriem ja som pôvodne aj doktorovi navrhol,že nech mi napíše nejakú f diagnózu,ale len sa tomu zasmial a nechcel,neviem prečo. A áno každý si robíme svoju prácu ako najlepšie vieme. Aj v Osvienčime si robili len svoju prácu a plnili rozkazy. Ale tak,veď karma je zdarma. Napr policajti si tiež dávajú medzi sebou hlásenie s pomáhajú si,tak nerozumiem prečo by to nemohlo fungovať aj medzi ľuďmi.

autor
3. dec 2023

@melanta
Myslím že je to tak trocha moja vec kedy si vypijem a kedy nie. To že som na účelovej PN je tiez tak trocha moja vec,nakoľko už vyše 30 rokov platím odvody a nie málo a s toho žijú práve aj takýto príživníci, ktorí druhým znepríjemňujú život. Ale ako som už hore písal,karma je zdarma. A tiež samozrejme,nie každý sa musí báť. Ja sa tiež v podstate nebojím,išlo mi skôr o informáciu.👍

viestta
3. dec 2023

Mily autor, bola som na PN celkom dlho, prisla mi aj kontrola zo SP a nebrala som to ako zneprijemnovanie zivota. Predpokladam, ze dnes uz mas za sebou nejaky vesely poharik, lebo neverim, ze toto by niekto za triezva dokazal vyprodukovat.

melanta
3. dec 2023

Čiže zamestnanci SP, ktorí robia kontroly PN sú príživníci? V tom prípade lepšie byť príživník ako pakes ako ty. A čo že platíš 30 rokov odvody? To nie je dôvod na účelovú PN. A ešte popri tom riešiť, či môžeš volať policajtov na zamestnanca SP, ak by prišiel na kontrolu a našiel ťa pripitého počas PN. Nuž ako tvrdíš, karma je zdarma.

autor
3. dec 2023

@viestta 👍
Vidím že zas si sa predviedla ako ľudová povesť neinformovaná. Ale hlavne že si sa zapojila. 😄

autor
3. dec 2023

@melanta
Ďakujem,aj tebe prajem len to isté,čo ty robíš a praješ iným. Vieš,aj moja babka vedela povedať,že kto čím hreší,tým trestaný býva.. 😄👍🤣

martinkatinka
4. dec 2023

Ucelova PN a pozitie alkoholickych napojov pocas PN. Tu ti veru nepomoze, ze si platil 30 rokov odvody....

zuzanaete
4. dec 2023

Sam mas ucelovu pn, cize zneuzivas system a idea sa obuvat do kontrolorov sp? Ti robia svoju pracu a neprirovnavaj ich k ludom v koncentraku. Dost scestne. Keby neboli ludia ako ty, co zneuzivaju system, tak by nemuseli byt ani kontrolori. Takto musia byt. Trochu sebareflexie by to chcelo.

viestta
4. dec 2023

Hlavne, ze ty si informovany a pytas sa na veci, ktore mas vediet.

gabrm
4. dec 2023

@autor
Myslím,že pokiaľ sa nebudeš váľať po zemi to nikto riešiť nebude. A myslím že to ani nebude také jednoduché ti dať fúkať. Áno zamestnávateľ by mohol,ale ty máš také isté možnosti a keď tam pracuješ toľko rokov,určite vieš o veľa veciach ktoré sa tam porušujú,takže kontrolné úrady by sa určite potešili. To že on nemá ľudí nie je predsa tvoja chyba,je to len a len jeho chyba a jeho vizitka. A keby sa také niečo stalo,tak aspoň pre mňa to by bol ďalší dôvod ísť do iného zamestnania.
A tie žvásty o účelovej PN tu hore písané si nevšímaj,na to si platíš poistné,aby si mal istotu keď to potrebuješ. Stačí že sa necítiš dobre a máš na to také isté právo ako aj oni. Len aby to nebolo tak,že zlodej kričí chyťte zlodeja a práve také moralizujú,čo každý rok ťahajú peniaze s danej poisťovňe.