Kontrola na 3. deň PN

simmi94
7. dec 2023

Ahojte, dnes mi prišla kontrola počas PN, na ktorej som bola len 3 dni - zajtra už idem do prace. Nikdy predtým som u tohto zamestnávateľa ešte na PN nebola, celkovo som na PN bola druhýkrát v živote.
O to viac ma prekvapilo, keď mi prišla kontrola. Všetci mi hovoria že kontrola musela prísť na podnet zamestnávateľa, že sociálka chodieva z vlastnej iniciatívy až po 11 dňoch PN. Čo si prosim myslite Vy? Fakt som zostala nemilo prekvapená

mamina7070
7. dec 2023

aj socialka moze prist na kontrolu aj bez podnetu zamestnavatela aj opakovane je to o nahode

dzulli1980
7. dec 2023

Ľudia toho nahovoria ... mne prišla kontrola 2.-hý deň PN, žiadny podnet zo strany zamestnávateľa nebol ... kus to prežívaš, či? ... veď je to ich robota.

lienka.7
7. dec 2023

@simmi94 prvých 10 dní ti platí zamestnavatel, nie SP. Cize ano, je pravdepodobné, že mohol dat podnet. Závisí aj akú si mala dg.

mogaa
8. dec 2023

nemuselo to byť na podnet zamestnávateľa...stačil prajný sused či "kamarát"...SP chodí v takýchto prípadoch zväčša na anonimný podnet, neskúma sa kto ho podal, ale nie je to pravidlo.....občas pobehajú všetkých z daného miesta čo sú tam na PN....jednoducho si pozrú kto je momentálne pN a pobehajú všetkých z danej dediny či mesta, vôbec neskúmajú koľko si na PN....