Kočky prosím vás potrebujem poradiť.Som na PNke a zatial nemám ešte vychádzky.Som evidovaná na úrade práce ako nezamestnaná a na sociálnej poisťovni marodku nechceli. Som po umelom oplodnení a zatiaľ neviem či sa podarilo alebo nie.Chcem sa spýtať či mi môže prísť kontrola aj z úradu práce.máte s tím skúsenosti 😖 ???
@newesticka12 z uradu prace urcite nie
@mihula tak tak veru som zaevidovana a platia za mna odvody do zdravotnej poistovne inak nic takze nemam narok na ziadne peniaze marodku ani nic podobne a socialka marrodku nechce lebo som nepracovala ale som evidovala na urade
@newesticka12 takze,pekne obednajsie prechadzky teba a dietatku len prospeju.Ziadne strachy ,ziadna kontrola nehrozi.Prajem,nech vsetko dobre dopadne
@mihula Ďakujem moc mne je aj lepšie keď sa prejdem na čerstvom vzduchu 😉
@mihula takze kontrola urcite ano. Nakolko po novom, uz nemusi nezamestnany ist na PN oficialne. Ale staci, ze pride na Urad prace, vyplni tlacivo, ktore mu daju na Urade, je to tlacivo uradu prace, to mu potvrdi lekar a odnesie ho na urad. Na zaklade toho, mozu pracovnici uradu vykonat kontrolu marodujuceho nezamestnaneho.
@mihula nejde o to, ci ma alebo nema narok na peniaze. predpoklada sa, ze pokial je na urade, tak nema narok na nemocenske. Ale ide o to, ze ti, ktori su evidovaní na urade prace, okrem toho, ze maju prava (ako je platenie zdravotneho statom) tak maju aj povinnosti a to je napr. byt k dispozicii uradu prace, kedykolvek pocas trvania evidenicie, za ucelom predvolania na nejake vyberove konanie a podobne. Na tieto ucely su tie tlaciva na PN vystavovane Uradom prace.
Ahojte. Chcela by som sa vas opytat, ze ci jw mozne, ze vam pride kontrola z uradu prace ak ste pn a nepoberate ziadne peniaze? Momentalne som po operacii kolena a este budem doma asi tak mesiac a pol..
Ano môže prísť,mne kontrola prišla.....
urcite ano, mne boli
moze a nemusi