dobrý den chcem sa opýtať ja ako veritel v konkurze ktorý bol zrušený pre nedostatok majetku mam nejakú možnosť vymocť svoje peniaze naspať?
Dlžník akože nema žiaden majetok a robí na čierno takže nema akože nic?? ( zbežne... je to moj bývalý partner s ktorým som žila 9 rokov, nadobudli sme dom, auto ...atd, po rozchode sme sa dohodli o nejakom penažnom vyrovnaní, ale mladenec časom všetko prepísal na matku a podal navrh na konkurz, ktorý mu presiel.) pranička, ani exekutor nevedia ci sa niečo da a ako vymahat., tak už som stratená. dakujem za každu radu
Raz bude panko chciet po mamke dediť a pride tvoj cas
@pribinak A dovtedy zdochni, ne?
@arcticcode preco by mala zdochnut?
@nelkaccc
V prvom rade je potrebné posúdiť, či Vaša pohľadávka nie je premlčaná. To závisí od toho, kedy bola splatná. Ak nie je premlčaná, tak jediná šanca je, že podáte žalobu o zrušenie konkurzu pre nepoctivý zámer. Dôkazné bremeno je však na Vás. Aj to je dôsledok benevolentných osobných bankrotov.
Škoda, že ste nezačali konať skôr, keď došlo k prevodom majetku resp. do 3 rokov po nich.
@draik ved on platil ale ked nemohol som pockala, potom platil pekne kazdy mesiac az do posledneho pred podanim konkurzu...a to som uz isla riesit s pravnickou a na nete sme zistili ze zacal riesit osobny bankrot, a to sa uz nedalo nic robit, prihlasila som pohladavku ktora je zapisana a uznana, jemu konkurz zrusili pre nedostatok majetku a teraz nic z toho uz skoro rok co mi nik nevie poradit tak si myslí ze asi smola...
@draik vdaka za odpoveď, nad tym som uvazovala tiez ale kedze som matka dvoch malych deti peniaze na sudenie nazvys nie su bohužiaľ system je nastaveny ako je ... Poznam minimalne dvoch dalsich z okolia ludi co tiez presli konkurzom a viem ako zarabaju na cierno atd....je to cele na prd..podvod a klamstvo ale co mozeme cakat v tomto skorpovanom rozkradnutom state.
@nelkaccc za nepoctivy zámer sa v tomto prípade dá považovať prevod majetku na inú osobu, aby sa stal nemajetnym a mohol požiadať o bankrot. A tým pádom sa jeho dlhy stanú nevymahatelnymi. V skratke - vzdal sa majetku, aby nemusel vyplatiť teba z podielu. (vzdal sa ho v prospech matky, po ktorej bude dediť raz). Ja by som ešte skúsila osloviť nejakého Právnika, najmä ak suma ktorú ti dlží stojí za to.
@pribinak No dokym sa sudy pohnu atd
@nelkaccc podľa mňa jedine súdnou cestou - ale dôkazné bremeno bude na tebe - teda preukázať že všetko prepísal na matku účelovo a aj že pracuje "na čierno"