Ahojte rada by som poprosila o radu. 9.4.2022 mi konci RD a do prace sa už nemôžem vrátiť keďže by som musela nastúpiť do iného mesta ako som robila pred nástupom na materskú dovolenku. Rada by som vedela ako to spraviť aby som mala narok na max. podporu v nezamestnanosti. Dakde som čítala ze je treba si vyčerpať deň alebo dva dovolenky a potom ukončiť PP. Podľa informácií od mzdarky mam narok na 36 dní.
Ešte pre info toto je moja druhá RD. Prvá končila 20.2.2019 Od 21.2.2019 do 5.3.2019 som cerpala dovolenku u toho istého zamestnávateľa a od 6.3.2019 nastúpila na druhú materskú aj RD. Ďakujem za rady
ale zamestnávateľ musí súhlasiť s ukončením PP dohodou, ak nesúhlasí bude ti plynúť výpovedná lehota a max. ti nevýjde
@lucka_ke
Ďakujem za odpoveď práveže aj oni sú za dohodu nemajú s tým problém. A nevieš mi prosím ešte poradiť keďže ja som odmietla nastúpiť do iného mesta na výkon práce ako som pracovala pred RD tým pádom mi padá narok na odstupné lebo co som si ja čítala tak tak to chápem. Oni si splnili povinnosť ponúknuť mi adekvátnu náhradu i keď v inom meste a dokonca v pracovnej zmluve mam uvedené že mi to môžu nariadiť. Ďakujem
nárok na odstupné máš ak oni dajú výpoveď tebe, ale ak ukončujete PP dohodou môžu s odstupným súhlasiť a nemusia...
@miska1236 Informácie máš správne.