Chcela by som vás poprosiť o radu, nakoľko mi končí RD, dcérka má 13.5. 3 rôčky, ale do škôlky ju berú až od septembra ☹ Už som mala vybavenú aj robotu, ale musela som to zrušiť, lebo by som pracovala len na opatrovateľku.... Mám nárok na dávku v nezamestnanosti??? Pred materskou som bola 10 mesiacov nezamestnaná no pred tým som robila vkuse 3 roky...neviem či sa počíta aj celá RD do odprac. rokov, nevedela mi pani na úpsvar povedať ☹ ak nemám nárok, ako je to s dávkou v hmotnej núdzi? Keď manžel má min. mzdu a ja ostávam bez príjmu do septembra minimálne? Prosím vás veľmi pekne o akúkoľvek radu, nakoľko sa neviem nikde dovolať, alebo mi nevedia odpovedať....ĎAKUJEM
@maznacik007 ďakujem vám za odpoveď, to máme teda parádne zákony u nás...mám 3 deti, škoda že nie som inej národnosti dlhodobo nezamestnaná, určite by som dačo poberala a mala nárok... ☹
@miminapl
no tam treba zratat vsetky prijmy rodiny plus sa pri posudzovani preveruje napr. aj ci mate auto a ake stare a tak ... a rataju sa vsetky prijmy aj napr. vyzivne na deti ak je atd... a ta suma prijmov sa odrata od sumy narokov co by vam vznikli to je tych cca 292 EUR uz aj s prispevkom na byvanie a dostanes vlastne len rozdiel ak teda vyjde kladny...
dufam ze to uz odosle.. a nemoze manzel skusit zvysit svoj prijem ... predsa len minimalna mzda je na okolie BA pri troch detickach velmi malo .... ved to neni ani na najom ...
nezobrazilo sa mi to tu pisala som to desat minut ale v skratke ak mate prijem vyssi ako 292 EUR teda vas manzel tak narok vam nevznikne na davku v hmotnej nudzi
narok na podporu vam nevznikne