icon

Ako obnoviť platnosť preukazu VŠZP?

26. jún 2024

Ahoj priateľovi skončila 20.6. platnosť zdravotného preukazu... musí si on požiadať sám alebo mu príde sám postou ? Ďakujem

kalifka
26. jún 2024

Chlapec musel žiadať cez aplikáciu, lebo neprišla nová.

autor
26. jún 2024

@kalifka dobre ďakujem alebo môžem ísť aj ja za neho požiadať priamo na pobočku? Keďže on je v praci.. a nevadí ze požiada on už keď ma neplatný ten svoj? Teda ci nie je zato nejaká pokuta keď žiada po platnosti stareho

0silvia0
26. jún 2024

Priatel si naklika cez aplikaciu ziadost o novy. Ty mu nerob mamicku, ked si nevie naklikat cez aplikaciu, nech si zavola cez infolinku.

nikiki29
26. jún 2024

Nové preukazy (tie klasické zeleno biele) sa už pre dospelých nevydávajú. Na preukázanie u lekára už postačí aj občiansky. Jedine ak potrebuje európsky preukaz poistenca si môže požiadať a nie je to povinnosť takže ani žiadna pokuta…

autor
26. jún 2024

@0silvia0 môj priateľ je v zahraničí na turnuse ma toho veľa v práci pozabudol že mu končí zistil to nedávno už v praci.. len som slušne spýtala.

autor
26. jún 2024

@nikiki29 aha takže keď pride zo zahraničia stačí keď si pôjde požiadať cca o 2 týždne? To som nevedela ze už sú není tie klasické preukazy... a co potrebuje aby si vybavil ten európsky.?😊

0silvia0
26. jún 2024

A v zahranici nepouziva internet? Ved ak ma aplikaciu, natuka si to tam a pride mu to domov postou na adresu, ziadny problem.

nikiki29
26. jún 2024

Najlepšie keď si požiada v aplikácii ak ju má. Ak nie, nech si ju pomocou overenia cez občiansky aktivuje. Keďže je v zahraničí tak by preukaz mal mať pre prípad potreby ošetrenia. V tej appke to len nakliká a preukaz mu príde domov na adresu… možno akurát kým sa vráti z turnusu 😊 nepotrebuje k tomu vôbec nič.

autor
26. jún 2024

@0silvia0 popravde nemá stiahnutu aplikáciu vszp.. ale ďakujem poviem mu ze aj to je možnosť požiadať cez aplikáciu..a neviete či nepotrebuje nato občiansky s čipom? Lebo ten nemá ze ci to ma nejaké podmienky

nikiki29
26. jún 2024

Občiansky nemusí byť s čipom. Stačí aby bol platný.

autor
26. jún 2024

@nikiki29 ďakujem a ako som už písala hore není potrebné aby mal do aplikácie aj o to požiadanie občiansky s čipom tie nove ? Lebo ten nema

autor
26. jún 2024

@nikiki29 ďakujem predbehli ste sa odpoveďou 🤗

kalifka
26. jún 2024

To neviem, môj nestíha časovo chodiť na pobočku lebo chodí inde do mesta ako bývame a v tom meste nieje pobočka VšZP

0silvia0
26. jún 2024

Nech si tu aplikaciu stiahne, v aplikacii ma nahodeny aj preukaz poistenca.

autor
26. jún 2024

@0silvia0 ďakujem poviem mu.. a keďže henten ma neplatný od 20.6 v aplikácii už má nový?

0silvia0
26. jún 2024

Ano, v aplikacii uz je novy

autor
26. jún 2024

@0silvia0 ďakujem 🤗

maranco
26. jún 2024

O nový preukaz môže požiadať na web stránke https://www.epobocka.com

Keď pracuje v zahraničí nech si nastaví aplikáciu https://ep.slovensko.sk aj zapne schránku slovensko.sk tak môže čitať/písať úradné listy, nemusí kvôli tomu cestovať na SK poštu.

autor
27. jún 2024

@maranco ďakujem pekne 🤗