Ako obnoviť platnosť preukazu VŠZP?
Ahoj priateľovi skončila 20.6. platnosť zdravotného preukazu... musí si on požiadať sám alebo mu príde sám postou ? Ďakujem
@kalifka dobre ďakujem alebo môžem ísť aj ja za neho požiadať priamo na pobočku? Keďže on je v praci.. a nevadí ze požiada on už keď ma neplatný ten svoj? Teda ci nie je zato nejaká pokuta keď žiada po platnosti stareho
Priatel si naklika cez aplikaciu ziadost o novy. Ty mu nerob mamicku, ked si nevie naklikat cez aplikaciu, nech si zavola cez infolinku.
Nové preukazy (tie klasické zeleno biele) sa už pre dospelých nevydávajú. Na preukázanie u lekára už postačí aj občiansky. Jedine ak potrebuje európsky preukaz poistenca si môže požiadať a nie je to povinnosť takže ani žiadna pokuta…
@0silvia0 môj priateľ je v zahraničí na turnuse ma toho veľa v práci pozabudol že mu končí zistil to nedávno už v praci.. len som slušne spýtala.
@nikiki29 aha takže keď pride zo zahraničia stačí keď si pôjde požiadať cca o 2 týždne? To som nevedela ze už sú není tie klasické preukazy... a co potrebuje aby si vybavil ten európsky.?😊
A v zahranici nepouziva internet? Ved ak ma aplikaciu, natuka si to tam a pride mu to domov postou na adresu, ziadny problem.
Najlepšie keď si požiada v aplikácii ak ju má. Ak nie, nech si ju pomocou overenia cez občiansky aktivuje. Keďže je v zahraničí tak by preukaz mal mať pre prípad potreby ošetrenia. V tej appke to len nakliká a preukaz mu príde domov na adresu… možno akurát kým sa vráti z turnusu 😊 nepotrebuje k tomu vôbec nič.
@0silvia0 popravde nemá stiahnutu aplikáciu vszp.. ale ďakujem poviem mu ze aj to je možnosť požiadať cez aplikáciu..a neviete či nepotrebuje nato občiansky s čipom? Lebo ten nemá ze ci to ma nejaké podmienky
Občiansky nemusí byť s čipom. Stačí aby bol platný.
@nikiki29 ďakujem a ako som už písala hore není potrebné aby mal do aplikácie aj o to požiadanie občiansky s čipom tie nove ? Lebo ten nema
@nikiki29 ďakujem predbehli ste sa odpoveďou 🤗
To neviem, môj nestíha časovo chodiť na pobočku lebo chodí inde do mesta ako bývame a v tom meste nieje pobočka VšZP
Nech si tu aplikaciu stiahne, v aplikacii ma nahodeny aj preukaz poistenca.
@0silvia0 ďakujem poviem mu.. a keďže henten ma neplatný od 20.6 v aplikácii už má nový?
Ano, v aplikacii uz je novy
@0silvia0 ďakujem 🤗
O nový preukaz môže požiadať na web stránke https://www.epobocka.com
Keď pracuje v zahraničí nech si nastaví aplikáciu https://ep.slovensko.sk aj zapne schránku slovensko.sk tak môže čitať/písať úradné listy, nemusí kvôli tomu cestovať na SK poštu.
@maranco ďakujem pekne 🤗

Chlapec musel žiadať cez aplikáciu, lebo neprišla nová.