Ahojte, chcela by som sa poradit, ako pokracovat dalej po skonceni platenej rocnej PN, ked je osoba stale prace neschopna.
Pracovny pomer trva (idealne, aby aj nadalej trval), "priznany" (zatial nevyplacany) je 80% Invalidny dochodok.
Osoba ma dieta do 3 rokov a pobera RP.
Dakujem za info, skusenosti, kontakt na problematiky znalu osobu/instituciu..
@loginexistuje dakujem, prehodnocuje sa ID kvoli tejto zmene prosim? (Namiesto z platu, 80% z RP?)
nie
a nejde o 80% z platu pri ID
@loginexistuje rozumiem, dakujem. Tie % tam nemali byt, neviem kolko to je % z prijmu (co ani nie je momentalne dolezite)..
Ak sa vyznas, ako najlepsie postupovat po skonceni RD, ked bude stav pretrvavat?
PN ukoncuje obvodak...moze trvat aj dlhsie....neviem preco s rozhodnutim o ID neprislo aj kolko je suma.
@euka210 dakujem, to mi je jasne. PN po roku je podmienena max 40% zdravotnym postihom (??) a je neplatena?
no po roku môžeš pokračovať v PN ale neplatenej, ak máš prizananý iD a popri to pracuješ, musíš následne opäť určité obdobie odpracovať aby si mala nárok na platenú PN....a pokračovanie pN roku nie je podmienené ID ale zdravotným stavom
Nie je podmienene, ja som bola na neplatenej Pn pol roka, kym mi neprisli papiere o uznani ID a aj peniaze spiatocne. Prac.zmluva mi pocas pn skoncila.
@mogaa dakujem
sak nech ide na RD a pracovny pomer bude trvat min do troch rokov veku dietata