Koniec pandemickej OČR k 22.9.2020

klarissa25
23. sep 2020

Konecne.. Este by to chcelo zrusit pandemicky rodičak

andreakotesova
23. sep 2020

@klarissa25 ale pre rodičov, ktorých deti dovrsili 3 roky počas tejto situácie a nechodia do škôlky/nie sú prijate do skolky tato OCR este plati...

macka10
23. sep 2020

@klarissa25 si sa dockala, mozes zacat kludne spavat🙂

klarissa25
23. sep 2020

@andreakotesova ano. Ale neplati pre tych co nedali deti sko skolky kvoli "strachu" z korony.. A takých je tiez dost

klarissa25
23. sep 2020

@macka10 myslim, ze nie som jediná😉🤣🤣🤣

macka10
23. sep 2020

@andreakotesova to si jej nemala napisat, ved ju poraziiiii🙂

macka10
23. sep 2020

@klarissa25 teda na kona chodim minimalne, ale tvoje zavistlive komentare sa prehliadnut nedaju, akoby si zo svojej penazenky davala. Teda neviem ake mas zamestnanie, ale nechcela by som ta stretnut v realnom zivote,

klarissa25
23. sep 2020

@macka10 🤦‍♀️🤦‍♀️🤣 nie sú závistlive.. Ale presviedcat ta nejdem😉 len niekedy treba rozmyslat aj trochu realisticky 😉

sayonara15
autor
23. sep 2020

zasnem ako dokazu byt ludia k sebe zli.neprajem nikomu, aby sa dostal do situacie takej ako som bola ja ako autorka prispevku. uvedomte si, ak prispievate do for, ze nikdy neviete kedy Vy budete potrebovat pomoc. Tento prispevok som zverejnila pretoze, nie sama som bola v tejto situacii. Dakujem

sayonara15
autor
23. sep 2020

@klarissa25 a kym ste Vy bola este dieta, ja uz som Vasim rodicom pracovala na dochodok.

janinah
23. sep 2020

@macka10 je to peňaženka nás všetkých,aj moja aj tvoja a nie je bez dna....

klarissa25
23. sep 2020

@sayonara15 treba sa aj zamysliet z akých penazi to ide.. A koľko ludi toto zneuzivalo..

sayonara15
autor
23. sep 2020

nesud nikdy druhych. to si zapamataj. a ja som za 24 rokov odrobenych tomuto statu myslim jeden mesiac zasluzila. ja som o pracu prisla v juni, ked som sa vratila do prace. a rada by som pracovala dalsich 20 r

maciatkolulu
23. sep 2020

@sayonara15 keby to xy ludi nezneuzivalo, tak by to bolo o inom, ale toto bolo tak okato zneuzivane ,ze az. nastastie je koniec. tak hold aj do prace sa musi, mne je len luto tych rodicov, co dieta do skolky chceli dat, ale nebolo miesto, lebo to miesto sa drzalo deckam, co sedeli doma s mamickou na RD s maldsim surodencom a vystrasenym oteckom na pandemickej a ida cestou si zbehli do choravtska.... a miesta v skolke plne vydesenych rodicov, co sa extra bali corony, ale samozrejme iba v skolke, na dovolenkach, ihriskach, kutikoch, obchodoch a tak uz vobec.... a co bude teraz, ked budu decka realne chorlaviet, sa uz bat nebudu 😀DDD no, bude to este sranda, ved sa trasu ako besne soplikov, hold na kazdeho pride

klarissa25
23. sep 2020

@sayonara15 ty nerozunies ze tu nikto nikoho nesudi??

sasa1310
23. sep 2020

@maciatkolulu Radšej OČR počas pandémie, kde na OČR mali nárok iba pracujúci rodičia ako predĺžený rodičovský príspevok počas pandémie. V osadách musia mať z neho radosť.

sayonara15
autor
23. sep 2020

@klarissa25 v prvom rade rozumiem, naco tie dva otazniky. nikdy som do for nic nepridavala, pretoze kazdeho zivot je ako si zije, ak niekto potrebuje informaciu pomozem, poradim. naco si robis nepriatelov. ako vies kto ako zije a preco musi takto zit. mam odrobebych 24 r, skoro tolko ako mas ty rokov, som nebola na urade prace a nkdy ma nebapadlo co a komu z mojich dani islo. nevadi. pointa tohto prispevku bola mat informacie a dalej s nimi pracovat.

maciatkolulu
23. sep 2020

@sasa1310 no co na to povedat.... ale ver tomu, ze nie iba osadnici....

sayonara15
autor
23. sep 2020

Zverejnila som túto informáciu pre Vás vsetkych, ktorých sa týka. Nakoľko informácia bola, že k tejto zmene príde až od 1.10. nakoľko v tomto štáte nič nefunguje a všetky informácie si treba nájsť. Vám všetkým prajem iba to najlepšie.

heleninamama
23. sep 2020

@sayonara15 Práveže sociálny systém v tomto štáte funguje na rozdiel od iných oblastí celkom dobre, a to aj v porovnaní s inými štátmi. Veď tu na koniku žijú stovky až tisíce dôkazov: prevažne lenivých žien, ktoré si doma odsedia celé tehotenstvo, hoci im nič nie je, materské tu dostane matka aj otec na jedno a to isté dieťa, sú tu nekonečné trojročné rodičáky, štát platí predĺžené rodičáky na fiktívne diagnózy...
Len si človek musí vidieť ďalej od nosa a aj reálne žiť a riešiť skutočné problémy, nielen dumať, ako čo zo štátu vytiahnuť a nič do neho nedať.

sasa1310
23. sep 2020

@sayonara15 čo by nefungovalo. Všetky informácie vieš vygúgliť za pár minút.

mishach
23. sep 2020

@andreakotesova a ževraj to stále platí aj pre tie deti, ktoré sú aj prijaté do škôlky, ale zatiaľ v nej vôbec neboli.

sapetka
23. sep 2020

@klarissa25 preco? Z tvojho to ide?

maciatkolulu
23. sep 2020

@heleninamama 👋👋👋👋

denoo
23. sep 2020

@klarisa25 nechapem co ta tak strasne tesi na tom ze konci ocr. Jedine zavist . Ja som nebol na ocr ani raz zaz za 3 roky a mohol lebo bola mala x krat chora. Teraz som bol prvy krat na ocr lebo sme museli zavret prevadzku. A co, keby som bol o mesiac dva este dlhsie,, to ti vadi? A tie rodicaky heleninamama , my sme na dve deti dostavali jeden rodicak 212 euro, za to ako si zijes ako kralovna pravda

denoo
23. sep 2020

A ti co tahaju zo statu, su neni mamicky na ocr ale iny ludia tam vo vlade. Ti si ale zasluzia zas tie.peniaze

maciatkolulu
23. sep 2020

@denoo ale ved o deti sa máte postarať vy, rodičia a nie štát, to je príspevok... Nemáš z toho žiť ako kráľ. Ja nerozumiem, že ľudia niektorí nerozumejú.... 😉😂Véd keď nie si schopný sa postarať o deti, nerob si ich a nečakaj na príspevky. Mohli ste mať dve materské, ale asi sa nedalo, vsakze😉

klarissa25
24. sep 2020

@heleninamama presne tak 🙂

sasa1310
26. sep 2020

@klarissa25 ešte by ma zaujímalo, že kde by si dala ty dieťa, keby sa ti o neho nestaral dedko. Či by si nevyužila OČR?

klarissa25
26. sep 2020

@sasa1310 no dala by som ho babke.. A keby nie nejako by som sa v robote dohodla na smenach..