Koniec materskej dovolenky a rušenie pracovnej pozície

charlotte29
29. mar 2021

Ahojte mamicky.
Idem si k Vam po radu.netusim ci mi niekto bude vediet odpovedat😀
Som mamicka na materskej dovolenke.ktora mi konci koncom aprila.dozvedela som sa ze mi chcu zrusit prqcovny poziciu a pravdepodobne ma nezobrat spat.
Chcela som nastupit hned po materskej dovolenke,poberat rodicovsky prispevok a zaroven pracovat.o dieta bude postarane.
Kedze som osamela matka,potrebujem skrz peniaze nastupit spat.
A teraz neviem,co robit.kedze vsetky ucty platim sama a z 378eur sa vyzit naozaj neda,ak by ma nahodou vyhodili potrebujem poradit ci mam nastupit na podporu v nezamestnanosti a ci budem dostavat zaroven aj rodicovsky prispevok alebo kedze mam problem s krcnou chrbticou ist na nejaky cas na pn a potom sa prihlasit na podporu v nezamestnanoati.len to sa obavam ci mi potom nebudu ratat daku minimalnu podporu kedze budem pn urcity cas.viem ze asi zapeklita situacia😀 ale potrebujem poradit..p.Mihal to dako vysvetloval ako neprist potom o peniaze s tym ze pnkou si moze clovek pokazit podporu v nezamestnanosti.ale som z toho uplny jelen.dakjkujem za rady

veronikaszabova
29. mar 2021

@charlotte29 nemozes poberat podporu a RP zaroven

mattkapd
30. mar 2021

Ak máte s mužom dobre vzťahy môžeš prepísať RP na neho a ty zatiaľ na podporu.. Máš aj nárok na dovolenku co ti vznikol počas MD.. Ak nechcú aby si nastúpila nechaj si ho preplatiť..