Koniec evidencie na úrade práce a maródka

bembulka
25. aug 2015

Ahojte chcem sa spytat ako to je ked som evidovana na urade prace a evidencia mi konci k 31.8.2015 a som dlhodobo chora(mam zdravotne problemy,ktore vyzaduju dlhodobejsiu liecbu)proste ze este nemozem nastupit do prace-mam ist na Pn? Dakujem za kazdu radu 😒 😒 😒

gapa
26. aug 2015

prečo končíš evidenciu? čo to znamená, že mi končí 31.8. si o to požiadala? to nie je rozumné! ak nepoberáš dôchodok alebo nemocenské alebo z iného dôvodu nemôžeš byť zdr.poistená štátom, tak môže byť, že si budeš musieť platiť zdr.poistenie sama. Nestačí pn aby si bola poistená štátom, treba poberať nem.poistenie. Napíš prečo končíš evidenciu a kedy si bola nem.poistená od do v posledných 2rokoch.

bembulka
autor
27. aug 2015

@gapa aha dakujem takze mozem byt evidovana na urade prace a ist na Pn ktoru budem mat normalne platenu ? V septembri my maju vyplatit poslednu podporu v nezamestnanosti a chcela som nastupit uz do prace ale zdravotne problemy mi to zial nedovoluju ☹

gapa
27. aug 2015

@bembulka neviem, ako to myslíš s tou platenou nemocenskou. Máš uzatvorenú prac.zmluvu od 1.9.2015 už a budeš hned od 1.9. pn??? alebo inak? Ak ale nevznikne prac.pomer a ty pôjdeš na pn, tak nebude platená ale nemusíš preukazovať hladanie práce. Ak vieš iste, že nárok na nemocnské nemáš (netrvá ti nem.poistenie ani nie si v tzv. ochrannej lehote po ukončení nem.poistenia), tak UP má svoje tlačivo na PN nemusí to byť tlačivo, čo je pre soc.poistovnu. Ale nič sa nestane, ak ti dá lekár pn takú ako pre soc.poistovnu. Zdá sa mi, že treba doklad do 3dní odniesť na up, no to si pozri na poučení, čo si vypisovala pri zaevidovaní, tam je to uvedené.
Tj. podstatné je, či začne prac.pomer.