Končí otvorením škôlok nárok na pandemické ošetrovné?

ivaho
14. apr 2021

Dcérka mala v decembri 3 roky, som zamestnanec, nechodí ale kvôli veku do škôlky, tak nastupim do práce najskôr v septembri 2021. Priznali mi aj tak pandemicke ošetrovné (aj keď do škôlky nechodila), teraz ako škôlky otvorili, trvá mi ešte nárok? Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivaho
autor
14. apr 2021

@viestta a nevieš čo by bolo teraz pre mňa najvhodnejsie do toho septembra? Neplatena rodicovska? Iný príjem nemám

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivaho
autor
14. apr 2021

@viestta som zamestnanec

veronikaszabova
14. apr 2021

@ivaho preco si to neriesila zapisom do skolky minuly rok? Od januara uz mohla chodit.

ivkazba
14. apr 2021

@ivaho treba sa dohodnúť so zamestnávateľom hlavne. Ak si zamestnaná, tak očr ti musel akceptovať, ale s predĺžením neplatenej RD musí súhlasiť. Ak nebude, tak buď sa musíš vrátiť do práce alebo dať výpoveď.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
14. apr 2021

@viestta je zamestnaná, takže na dávku nebude mať nárok, keďže môže ísť do práce. A ak odíde z práce, tak bude mať nárok na podporu v nezamestnanosti, čiže opäť bez nároku na nejakú dávku.

martinkatinka
14. apr 2021

Sukromna skolka, opatrovatelka. Keby nebola pandemia, riesis to iste a ovela skor.
Mala si ju zapisat uz minuly rok.

ivaho
autor
14. apr 2021

@ivkazba super, ďakujem, nejde mi o príspevok, aj to, že mi priznali pandemicke ošetrovné ma prekvapilo. Ide mi o to, preklenut obdobie do septembra. Ďakujem, zamestnávateľ bude ok, pôjdem teda na neplatenu rodicovsku, nech mi aspoň odvody platí štát

ivaho
autor
14. apr 2021

@ivkazba @viestta tak som sa dovolala do socpoist. Nakoľko dcérka nebola do ziadnej škôlky zapisana, trvá AJ NAĎALEJ nárok na pandemicka ošetrovné. Zmysel to nedava ale nestazujem sa 😁😁😁

lubka73
14. apr 2021

@ivaho ty mas narok kedze nemas dieta v skolke zapisane , je to jasne napisane na stranke SP

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz