Končí mi podpora. Aké mám možnosti?

15. jan 2021

Ahojte, viete mi prosím poradiť? V tejto dobe sa už strácam v toľkých nových informáciách, snáď mi poradíte, ktoré ste v podobnej situácii. Som momentálne evidovaná na úrade práce a poberám podporu v nezamestnanosti. Čochvíľa mi podpora končí a nie som si istá ako mám postupovať ďalej. Možnosť zamestnať sa v momentálnej situácii žiaľ nevidím v dohľadnej dobe. Aké mám možnosti? Íst na sociálku? Alebo som počula o nejakej SOS dávke, je to ešte vôbec aktuálne? Mám dcérku do 6 rokov, som rozmýšľala, že by som sa nahlásila ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov veku, aby som mala aspoň zdravotné odvody zaplatené. Neviem naozaj ktorou cestou sa vydať, kým sa snáď objaví nejaká práca. Poradíte mi prosím, čo by ste mi odporúčali robiť? Ďakujem Vám vopred za rady.

deti95060810
15. jan 2021

dieťa nemá žiadne zdr. problémy? to by bola možnosť predĺžiť RD zo zdr. dôvodov.
Alebo potom ako si napísala, že sa staráš o dieťa do 6 rokov - štát by platil za teba aspoň odvody...

ivanizna
15. jan 2021

A kurzy, ktoré úrad ponúka? Urobiť si aspoň nejakú kvalifikáciu do budúcna, možno by si nemusela byť potom zase v takej istej situácii

jana005
15. jan 2021

Mojej tete povedali, že keď jej skončí podpora, nech si požiada o SOS dotáciu.
Ale v inej diskusii, dievčatá hovorili, že sa to nedá.
Neviem, popýtaj sa na úrade práce

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabika108
16. jan 2021

Poziadaj si sos dotaciu hned ako ti skonci podpora mas narok na sos dotáciu. Priatel to mal tak isto a mu schvalili sos dotaciu vsetko vybavis elektronicky

lasina
16. jan 2021

@ivanizna kurzy sú fajn, ale teraz je všetko pozastavené ,žiadne sa nerobia...a.nie vždy ti schvália kurz, ktorý si vyberies