Končí mi operácia a musím ísť na operáciu

hopsas
7. mar 2024

Ahojte, prosím o radu. Stala sa mi taká vec. Teraz v marci mi končí podpora. Novú prácu som mala dohodnutú od apríla Ale - musím ísť na operáciu a zotavenie bude asi dva mesiace. V novej práci sú na mňa ochotní počkať do júna. Budem ale mať nejaký nárok na nejakú podporu, počas toho ako sa budem zotavovať? Ďakujem za odpovede.

klarissa25
7. mar 2024

Nie...

zalka
7. mar 2024

@hopsas Nie. Nemáš nárok na PN lebo nie si poistená, ak by si sa zamestnala a šla PN .. tak nárok na PN máš, ked sú ochotný počkať tak by mali byť ochotný ti zaplatiť 10 dní náhradu mzdy ak pôjdeš na operáciu.

hopsas
autor
7. mar 2024

@klarissa25 a platby do zdravotný a sociálky mi pôjdu od štátu aj počas PN? Či ako to mám urobiť?

hopsas
autor
7. mar 2024

@zalka chápem ale zdalo sa mi to fer povedať im to pred nástupom a oni hneď nástup do práce posunuli na jún. A počas toho ako mi skončí podpora bude za mňa štát uhrádzať peniaze do zdravotký a sociálky?

zalka
7. mar 2024

@hopsas zdravotne poistená budeš, sociálne za teba štát neplatí.

hopsas
autor
7. mar 2024

@zalka ďakujem ti, čiže keď tak nad tým uvažujem keďže nemám nárok na PN a budem aj bez podpory v nezamestnanosti tak potom asi ani nemá zmysel ísť na PN? Či bez toho za mňa štát odvody do zdravotky nezaplatí?

zalka
7. mar 2024

@hopsas stále budeš evidovaná na UP, čiže stále ej platitelom štát, a čo sa týka PN. no neviem ale po operácii asi nebudeš chcieť lietať po pohovoroch kde ťa UP môžu poslať .. a UP má vlastné tlačivo na označenie PN. Ak je neplatená.
Resp. čo bolo pred UP? Pracovala si alebo si bola na rodičáku?

hopsas
autor
7. mar 2024

@zalka normálne som pracovala ale z organizačných dôvodov ma prepustili ...tak som bola pol roka na podpore a teraz ma to štve lebo tu operáciu som mohla poriešiť aj skôr ..ale tak stalo sa. .čo už .

mamina7070
7. mar 2024

@hopsas narok na podporu ponvycerpani pol roka uz nemas ani na platenu PN, ak si na UP stat ti plati zdravotne ale PN si daj vypisat aby si sa nemusela hlasit na UP aspon na nejaku dobu ale pozor oni chodia tiez na kontroly na dodrziavanie liecebneho rezimu

zalka
7. mar 2024

@hopsas takže ak si pracovala, tak to je dobrý základ. Pred PN sa prihlás na dobrovolné poistenie v SP, a budeš mať nárok na platenú PN z dobrovolného poistenia vo výške cca 350e.

klarissa25
7. mar 2024

@hopsas normálne ostaneš na úrade práce. Pôjdeš na pn ktorú ale nebudeš mat platenu