Konateľka - práca na prevádzke

theredpoppy
29. nov 2021

Ahojte. Čoskoro nastupujem k novému zamestnávateľovi (z dôvodu navýšenia materskej) a ukončila som zmluvu so svojou sro, v ktorej som konateľkou. Táto sro prevádzkuje malú predajňu. Potrebovala by som do nej občas skočiť a vypomôcť, keď mi vypadnú brigádničky, medzi sviatkami, atď. Momentálne však nemám žiadnu pracovnú zmluvu v tejto spoločnosti. Ako je to s konateľom na vlastnej prevádzke? Je možné, aby som obsluhovala zákazníkov a pracovala s pokladňou, ak nemám zmluvu? Resp. aké zmluva je potrebná (ak nechcem poberať z tejto činnosti plat) a nebol by ohrozený výpočet materskej z novej práce? Veľká vďaka za pomoc.

gabka11
29. nov 2021

@theredpoppy môžeš pracovať na základe zmluvy o výkone funkcie konateľa bez odmeny

theredpoppy
autor
29. nov 2021

@gabka11 veľká vďaka! a nemusím sa potom obávať, že by bola ohrozená materská vyrátaná z odvodov u nového zamestnávateľa? Ja mám z toho najväčšie obavy...prípadne že by s tým mala soc. poisťovňa nejaký problém.

gabka11
29. nov 2021

@theredpoppy nie,pretože budete pracovať bez odmeny a ani sa na sociálku prihlasovať nebudete.

theredpoppy
autor
29. nov 2021

@gabka11 ešte raz veľká vďaka! 🙂