Komunálny odpad - trvalý a prechodný pobyt

19. júl 2024

Ahojte, priateľ má prechodný pobyt u nás, trvaly u rodičov, je to v jednom okrese prišli smeti platiť aj na trvalý aj na prechodný dnes som išla na obec ukázať papier že má zaplatené smeti na trvalom ale povedali mi že som si mala podať uľahčenie od smeti a keď som si nepodala tak mám zaplatiť, nemáte niekto skúsenosti

0silvia0
19. júl 2024

hotový výmer asi už zaplať a daj si spätne vrátiť platbu, ale to si sa mala dohodnúť tam, kde ti to povedali aký je postup. Každé mesto to má inak a ty si mesto nenapísala.

patka06
19. júl 2024

U nás sa oslobodenie od poplatku žiada do 31.01. príslušného roku-
Kto nepožiada v termíne platí

autor
19. júl 2024

@patka06 a dali vám nejako vedieť ? Nám to napísali na stránku obce a na FB lenže ja ich nikde nesledujem lebo po minulé roky sme platili normálne on na trvalom a ja tu

zojazoja
19. júl 2024

Nikdy nám nikto nedal vedieť. Automaticky keď som mala trvalý inde než som bývala, som sama išla na obecný úrad a povedala o co sa jedna a vybavila som to priamo tam. Tiež u nás do 31.1.sa muselo dávať oznámenie o tom.

katica06
19. júl 2024

VZN je ako zákon pre obce a neznalosť zákona neospravedlňuje. Obec zverejnila VZN, a je platná, to že ty to nesleduješ je koho chyba?

alenah31
19. júl 2024

platí to čo píše @patka06 Ak sa na území obce dlhšie nezdržiavate, obec vám môže poplatok znížiť alebo odpustiť. Je to v prípade, ak ste sa na území obce nezdržiavali v priebehu zdaňovacieho obdobia viac ako 90 dní. Túto skutočnosť obci/mestu oznámite do konca januára prísl. kal. roku aj s dokladom o platení za komunálny odpad v inom meste/obci.
A obec/mesto nemá oznamovaciu povinnosť v tejto veci - obec má VZN a pokiaľ obec/ mesto túto informáciu uverejní napr. na internetový portál - stránku obce/mesta alebo na všetkým dostupnú verejnú tabuľu s oznamami - splnili si svoju povinnosť a sám občan je povinný sledovať zmenu legislatívy.

patka06
19. júl 2024

Nedali nám osobne vedieť, je predsa v našom záujme sledovať takéto veci,