Komora lekárov - etická komisia

simona283
26. aug 2022

Dobry den. Podala som navrh na preverenie liecebneho postupu na dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Ohladom chovania lekarov sa mam obratit na slovensku komoru lekarov-eticku komisiu. Vzhladom na to, ze to posielam z Nemecka, potrebujem adresu. Slovensku komoru lekarov nebol problem najst, no k etickej komisii sa neviem dopracovat. Vie mi niekto poradit? Dakujem

viestta
26. aug 2022

Pošleš to na adresu komory lekárov a napíšeš do adresy etická komisia do riadku pod názov komory

simona283
autor
26. aug 2022

@viestta Dakujem

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona283
autor
26. aug 2022

@pharma Moje opodstatnene je….Tam vsetko na Slovensku spoplatnuju, hlavne len nech to riesia.

viestta
26. aug 2022

@pharma spoplatnené ma byd len podanie na úrad pre dohľad, a ešte nie je

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simona283
autor
26. aug 2022

@pharma Nebudeme si tu nahovarat nieco ine. Vsetci dobre vieme, ake je to so zdravotnictvom na Slovensku. V neopodstatnenych pripadoch som za, no v mojom pripade slo o zivot mojho otca a to tak nechat nemozem. Ak budeme vsetci ticho a budeme sa uspokojovat s tym, ze aj tak nic nemozeme urobit, tak to bude este aj o 300 rokov rovnake.

pharma
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
26. aug 2022

@simona283 presne tak. Nechce sa niekomu robiť tak to spoplatní. Neviem čo je neopodstatnené na podaní. Všetko čo sa týka liečby a starostlivosti počas liecby je opodstatnené. Aj keď sa niekto sťažuje na chýbajúci hajzlák. Vyčlením na to človeka ktory to bude triediť a vyššie nepustí takéto veci a bude ich riešiť inou procedúrou.

slovakboy
26. aug 2022

@simona283 úrad nad zdravotnou starostlivosťou mal riešiť úmrtie mladej ženy z Popradu. V Poprade ju neliecili ako treba potom ju presunuli do Kvetnice tam si to lekári všimli že v Poprade na ňu kašľali. Dievča zomrelo. Rodina dala podnet na úrad ten si vyžiadal podklady z Kvetnice v Kvetnici všetko pripravili a odoslali. Na úrade sa všetko stratilo. Takže také mám ja sprostredkovane skúsenosti s úradom pre dohľad nad neriešením podnetov. A poplatok je len další pľuvanec ľuďom do tvare. Preto si určite urobte notárom overené kópie.

simona283
autor
26. aug 2022

@slovakboy Kopie som si dala urobit uz pred odoslanim. Aj my sme uz posielali podnet na presetrenie kvoli starej mame v Seniorparku v Spisskom Bystrom kde existovali ludia v katastrofalnych podmienkach a stara mama zomrela. Odpovedou bolo, ze je vsetko v najlepsiom poriadku. Jednoducho Seniorpark tam mal svojich ,, znamych,,Teraz ide o onkologiu v Poprade a pravdepodobne dostanem podobnu odpoved. No nevzdavam sa a idem dalej…..

brembo
26. aug 2022

@simona283 nerob si velké nádeje,že sa to vobec bude riešit. Na to,že to bude ako tak riešené zabudni. Navyše v komore su lekári,a tý sa v takýchto situáciách velmi dobre vzájomne podržia. žial je to tak,že ked ide o lekára,je zbytočné sa domáhat práva.

simona283
autor
26. aug 2022

@brembo To mi bolo uz na zaciatku jasne. Ale ako som uz spominala, ak takto uvazuju vsetci, niet sa co cudovat, ze je situacia taka aka je.

brembo
26. aug 2022

Ja som ti len chcel napíst,aby si si nerobila zbytočné nádeje,že sa vobec bude riešit. Riešit by sa to začalo jedine v prípade podania trestného oznámenia,ale to i len naoko.

dilino
26. aug 2022

Lekár lekárovi ruku umýva ONI TI napišu to iste neboj. Lekár bude kontrolovať lekára. Ked som išla na pôrod tam mi lekár v MT ublížil dcéra mala doživotne následky už zomrela. Prosím pekné 8 rokov sme chodili po súdoch mala som mu dokazať vinu a nedarilo sa hoci som mala pravdu a boli sme v práve. Až ked prišli na súd z občana za dverami a reporterov až vtedy vinu priznal a vyplatil jej odškodne.Takže aj ked podáš vyšetria to tak že napíšu že všetko bolo v poriadku.

mamaselu
26. aug 2022

@dilino ktori lekar to bol?

dilino
26. aug 2022

@mamaselu nemenujem ja som napísala len na to aký sú lekári ja tu nebudem vypisovať žiadne meno a priezvisko. Ja som písala aký sú lekári že jeden druhému ruku umýva a nie ako sa vola lekár absolútne pre teba nepodstatne. Ale už nepracuje kde pracoval.

mamaselu
5. okt 2022

@dilino mena treba zverejnovat lebo inak su to len tliachaniny. Pre vacsinu ludi. Nevravim ze nemas pravdu lebo vacsina lekarov su spiny a vidia len bodove ohodnotenie e to co im pipne na ucet, ale ak nejaky lekar sa nesprava ako ma, treba to dat von a existuje aj eticka komisia malokto vie, kde mozes cokolvek nahlasit.