Dobry den. Podala som navrh na preverenie liecebneho postupu na dohlad nad zdravotnou starostlivostou. Ohladom chovania lekarov sa mam obratit na slovensku komoru lekarov-eticku komisiu. Vzhladom na to, ze to posielam z Nemecka, potrebujem adresu. Slovensku komoru lekarov nebol problem najst, no k etickej komisii sa neviem dopracovat. Vie mi niekto poradit? Dakujem
@pharma Nebudeme si tu nahovarat nieco ine. Vsetci dobre vieme, ake je to so zdravotnictvom na Slovensku. V neopodstatnenych pripadoch som za, no v mojom pripade slo o zivot mojho otca a to tak nechat nemozem. Ak budeme vsetci ticho a budeme sa uspokojovat s tym, ze aj tak nic nemozeme urobit, tak to bude este aj o 300 rokov rovnake.
@simona283 presne tak. Nechce sa niekomu robiť tak to spoplatní. Neviem čo je neopodstatnené na podaní. Všetko čo sa týka liečby a starostlivosti počas liecby je opodstatnené. Aj keď sa niekto sťažuje na chýbajúci hajzlák. Vyčlením na to človeka ktory to bude triediť a vyššie nepustí takéto veci a bude ich riešiť inou procedúrou.
@simona283 úrad nad zdravotnou starostlivosťou mal riešiť úmrtie mladej ženy z Popradu. V Poprade ju neliecili ako treba potom ju presunuli do Kvetnice tam si to lekári všimli že v Poprade na ňu kašľali. Dievča zomrelo. Rodina dala podnet na úrad ten si vyžiadal podklady z Kvetnice v Kvetnici všetko pripravili a odoslali. Na úrade sa všetko stratilo. Takže také mám ja sprostredkovane skúsenosti s úradom pre dohľad nad neriešením podnetov. A poplatok je len další pľuvanec ľuďom do tvare. Preto si určite urobte notárom overené kópie.
@slovakboy Kopie som si dala urobit uz pred odoslanim. Aj my sme uz posielali podnet na presetrenie kvoli starej mame v Seniorparku v Spisskom Bystrom kde existovali ludia v katastrofalnych podmienkach a stara mama zomrela. Odpovedou bolo, ze je vsetko v najlepsiom poriadku. Jednoducho Seniorpark tam mal svojich ,, znamych,,Teraz ide o onkologiu v Poprade a pravdepodobne dostanem podobnu odpoved. No nevzdavam sa a idem dalej…..
Ja som ti len chcel napíst,aby si si nerobila zbytočné nádeje,že sa vobec bude riešit. Riešit by sa to začalo jedine v prípade podania trestného oznámenia,ale to i len naoko.
Lekár lekárovi ruku umýva ONI TI napišu to iste neboj. Lekár bude kontrolovať lekára. Ked som išla na pôrod tam mi lekár v MT ublížil dcéra mala doživotne následky už zomrela. Prosím pekné 8 rokov sme chodili po súdoch mala som mu dokazať vinu a nedarilo sa hoci som mala pravdu a boli sme v práve. Až ked prišli na súd z občana za dverami a reporterov až vtedy vinu priznal a vyplatil jej odškodne.Takže aj ked podáš vyšetria to tak že napíšu že všetko bolo v poriadku.
@dilino mena treba zverejnovat lebo inak su to len tliachaniny. Pre vacsinu ludi. Nevravim ze nemas pravdu lebo vacsina lekarov su spiny a vidia len bodove ohodnotenie e to co im pipne na ucet, ale ak nejaky lekar sa nesprava ako ma, treba to dat von a existuje aj eticka komisia malokto vie, kde mozes cokolvek nahlasit.
Pošleš to na adresu komory lekárov a napíšeš do adresy etická komisia do riadku pod názov komory