Koľko percent z hrubej mzdy vypláca úrad práce?

paloma76
30. mar 2021

Je to vypočítané z hrubej mzdy? Ďakujem.

nafka0483
30. mar 2021

@paloma76 Urad prace vyplaca plno prispevkov - na ktory sa pytas? Niektore maju presne urcene sumy, ine sa pocitaju podla vymeriavacieho zakladu.

klarissa25
30. mar 2021

Urad prace ti nevyplaca ziadne davky ktore sa rataju zo mzdy

vikusjk
30. mar 2021

Presne, ako pise @klarissa25, zo mzdy, t.j. z vymeriavacieho zakladu sa rataju prispevky, ktore vyplaca socialna poistovna, medzi nimi aj napriklad podpora v nezamestnanosti, ktoru si casto ludia spajaju s uradom prace, kedze na nom musis byt evidovana, aby si podporu dostala. Ale vyplaca ju socialna poistovna. Neviem ale, ci sa pytas na toto, alebo na nieco ine

paloma76
autor
30. mar 2021

@vikusjk
@klarissa25
@nafka0483... Dakujem, pýtam sa preto, že ešte som nikdy nebola na úrade práce ako nezamestnaná, ale zrejme mi to hrozí. Tak vôbec neviem co to obnaša. Ak by som bola od 1.4 nezamestnaná, do kedy sa treba nahlásiť na úrad práce, alebo teda, ako mám postupovať. Prosím poradíte mi, ak do toho vidíte? Dakujem🙏🙏

paloma76
autor
30. mar 2021

@liz_lemon ďakujem

nafka0483
30. mar 2021

@klarissa25 Jaaaj pravda, SP berie VZ... este aj ja som sa doplietla.

paloma76
autor
31. mar 2021

A keď nebývam na trvalom mieste pobytu?????? . Mam to 300 km. To musím ísť koli tomu tam?

nafka0483
31. mar 2021

@paloma76 ???????
"Ak sa občan rozhodne, že chce byť evidovaný na úrade PSVR, môže si podať žiadosť: .....
osobne
elektronickými prostriedkami podpísanú kvalifikovaným elektronickým podpisom alebo
v čase trvania mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 aj na základe žiadosti podanej elektronickými prostriedkami bez kvalifikovaného elektronického podpisu.

Žiadosť si občan podáva na úrad PSVR, v ktorého územnom obvode má miesto trvalého pobytu

Mame nudzovy stav? Mame. Takze mozes to podat elektronicky? Mozes. Odkial si prisla na to ze by si tam musela ist?

paloma76
autor
31. mar 2021

@nafka0483 ďakujem, už som to aj ja nasla