Koľko je pokuta za nepripútanú osobu ako spolujazdec?

25. feb 2020

Ahojte, dnes som (ako spolujazdec) nebola pripútaná. Prešli sme okolo policajnej hliadky. Neviem či si to všimli, ale ak áno do koľko dní zhruba mám očakávať, že pošlú pokutu poštou. Neviete koľko € sa platí pokuta v takomto prípade?

oli18
25. feb 2020

Ak nemali optiku, s ktorou robia fotky, tak je to bez sance, aby to zbadali. A ako by ti to asi dokazovali? Ak nie je foto, mozes tvrdit opak. Takze pust to z hlavy.

merynka3
25. feb 2020

🙈

patka06
25. feb 2020

myslím, že si to nevšimli, ak áno museli by ťa odfotiť, aby mali dôkaz
Tentokrát pokutu nedostaneš, zbytočný stres

ibrunova
25. feb 2020

Nič ti nepríde..

autor
25. feb 2020

@patka06
no ved ale nejake zariadenie v aute asi mali, ...naco by obaja len tak sedeli v odparkovanom aute a pozerali ako okolo prechadzaju auta

simsalabim
25. feb 2020

Oddychovali 😂 Ale jazdit nepriputana...naco riskujes zdravie a zivot?🤦‍♀️

mistymay33
25. feb 2020

Nic ti domov nepride. Ak si bola spolujazdec odkial by vedeli tvoje meno ked vas nezastavili? Ako by ti poslali pokutu?

patka06
25. feb 2020

mali maximálne radar s kamerou a to pásy nezachytí, pokojne mohli oddychovať na povinnom kontrolnom bode
Pokutu za pás by ti mohli dať len na mieste

sisaka
25. feb 2020

Osobne by som dávala pokuty za nepríputanie iba v prípade, keď ide o deti, dospeli keď si nevážia život a riskujú je ich volba. Inak už som dobrých 15 rokov nevidela nepripútanú osobu v aute, som myslela, že nejaký 50 nici budú posledná generácia, ktorej je zaťažko sa pripútať ...

berenika39
25. feb 2020

@sisaka i současní padesátníci se poutají, mě to můžeš věřit (51), nikdy, nikdy bych nejela nepřipoutaná, ani jako řidič, ani jako spolujezdec. Starší syn měl blbou nehodu ve městě s tramvají, ale krom modřin od pásu nebylo oběma nic....

veronikaszabova
25. feb 2020

@sisaka ja si myslim, ze skorej mladi ludia sa nepriputavaju.

sisaka
25. feb 2020

@berenika39 verim tomu, len si pamätám, keď som bola teenagerka tak ešte nejaký dvasiatnici chodievali nepripútaní, tak som si vyrátala, že teraz sú päťdesiatnici 😉

jankalukasova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucks6
26. feb 2020

pokial vas nezastavili, tak si teda nemyslim, ze by tio domov dosla nejaka ta pokuta, to by ta museli prinajmensom odfotit, aby mali teda aspon nejaky ten dokaz

hefo
26. feb 2020

Najhoršia je smrť z vyplašenia. Samozrejme, mimo obce je rozumné pásy používať, ale keď ideme len u nás v dedine, tak to nevyžadujem ani od detí.

aliziana
26. feb 2020

Vodič nie je zodpovedný za pripútanie/nepripútanie spolucestujúceho, takže jemu pokuta vrámci objektívnej zodpovednosti nepríde. A Teba ako zistia kto si, keď Vás nezastavili? Aj keby mali fotku, tak čo budú teraz zisťovať podľa čoho kto tam sedel? Kľudne to mohol byť aj niekto zo zahraničia atď, nedokážu Ti to... museli by Vás zastaviť a tak Ti dať pokutu

simsalabim
26. feb 2020

@hefo to nemyslis vazne!!! Ja som mala nehodu 2 minuty od domu - narazil do mna iny vodic, jeho vina, hned na mieste ju priznal. V meste, na useku, kde sa rychlo ani nedalo ist, jeho rychlost istotne neprekrocila 50km/h. Naraz taky, ze mi vyletelo von zabudovane autoradio. Ak by dcera nebola priputana v sedacke, zrejme by letela tiez. Mala 3 mesiace. Ides svojim detom krasnym prikladom...