Zdravím Vas chcem sa opýtať ako je to vlastne kolegyňa z práce ma pozitívny test výsledok vie od včera čiže 10.12 samozrejme vsetky co sme boli snou sa musíme testovať ja som sla hneď dnes čiže 11.12 len ze vedúca mi povedala ze mi test neplatí ze až v pondelok môžem byť. Otestovana ako je to vlastne ja už som z toho dolar ďakujem ;)
@katarina40 mate ist na antigenove? Alebo ste sa objednali na pcr?
@katarina40 na PCR test ťa objednajú z hygieny alebo sa zaregistruj na korona.gov.sk....testuje sa najskôr na 5deň od kedy si boba v kontakte s pozitívnou kolegyňou, skôr to nemá význam lebo ti ukáže falošnú negativitu.....ak ideš na antigénový test, platí to isté - tiež najskôr na 5deň od kontaktu....na tvojom mieste sa objednám ako blízky kontakt na PCR test je presnejší a ke´dže idú sviatky budeš mať takmer istotu že si sa od kolegyni nenakazila
@katarina40 na PCR test ti termín pošlú v sms-ke
Máš ísť na pcr. Buď tá bude kontaktovať hygiena, alebo sa mozes sama registrovať na korona.go kde dostaneš covid pas s dátumom a miestom testovania. Samozrejme, že dnes by ti test nič neukázal. A antigenivy jak by dal. Ak máš virus v tele tak aj on potrebuje svoj čas aby sa ukázal. Ani tehotenský test si predsa nerobíme hneď po sexe.
@gaaaa nie nemali by ste platiť.....ale ono záleží aj čo myslíte pod blízkym kontaktom.....lebo za blízky kontakt sa nepovažuje kolegyňa vedľa v kancelárii alebo kolega ktorý okolo vás prejde - považuje sa za blízky kontakt ak ste s niekým pozitívnym v kontakte cca 15-30minut bez rúšky.....
@katarina40 objednaj sa na PCR testy, a robia sa na 5. deň zvycajne.
@monty71 na antigenove ideme v pondelok len to ma pletie ze mama moja bola tiež pozitívna a na testy sme išli na druhý deň hneď žiadny 5 deň preto som z toho zmätená ze mi tento dneskajsi test neplatí
@lucia147852 veď ano to je pravda;)ďakujem
@miriam11 ano ano má pravdu ale tak človek už nevie co je správne a co nie už
Dobrý deň, máte byť v karanténe a objednať sa na pcr test cez korona.gov.sk. Tam vám určia, kedy má byť test realizovaný vzhľadom na posledný kontakt s pozitívnou osobou. Všetky inštrukcie nájdete na stránke. Hlavne:zostaňte doma.
@katarina40 na test si mala ist min na piaty den od posledneho kontaktu s pozit kolegynou, aby pcr test vedel zachytit pripadnu tvoju pozitivitu. Nevolala si s tvojou dr? Mala ti to aj ona povedat. Takze takto. Absolbovali sme to tyzden dozadu traja, kazdy ten 5ty den po poslednom kontakte