Kedy začnú mužovi po zaevidovaní vyplácať podporu v nezamestnanosti?

12. okt 2020

Ahojte baby. Chcem sa opytat za manzela. Manzel je zamestnany uz roky v jednej firme na TPP. Minuly rok bol na materskej a popri tom pracoval na zivnost. Po materskej pokracoval v TPP a zivnost ukoncil (bola zalozena len na obdobie materskej). Ale moja otazka. Manzel podal vypoved v praci. Vypovedna doba mu konci koncom novembra. Chcel by ist potom na podporu. Ked sa zaeviduje na urade a rovno poda ziadost o podporu kedy cca sa mu zacne vyplacat?

abby11
12. okt 2020

Podpora sa vypláca mesiac pozadu, takže ak sa zaeviduje v decembri, prvú dostane v januári za december.

autor
12. okt 2020

@abby11 dakujem. Takze ak sa zaeviduje 1.12. v januari vyplatia. Ako rychlo tieto ziadosti vybavuju? Nerobia s tym zbytocne ofuky? Nebude mat problem ze bol na tej materskej?

abby11
12. okt 2020

Ak bude mať všetky podklady potrebné k zaevidovaniu, nebude mať žiaden problém.
Je nezamestnaný, s tým že bol na materskej to nemá nič spoločné. Dokonca ani neposudzujú či dal, alebo dostal výpoveď.

autor
12. okt 2020

@abby11 najdem na nete ake vsetky podklady potrebuje? Pripadne vies ktore to su prosim?

simca06022011
12. okt 2020

otvor si stranku upsvaru a najdes si tam vsetko... a nie ziadne prietahy nerobia. Vypise tlaciva, pride, poda aj s dokladmi a potom mu pride rozhodnutie.

autor
12. okt 2020

@simca06022011 ano uz to hladam vsade... 😄 Dakujem... A nahodou mi nevies poradit. Videla som tam pisane ze sa to berie spatne za posledne 4 respektive 3 roky. Ak je kamoska na rodicaku uz 4ty rok (predtym robila normalne, ma odrobene 2 roky) ma narok na tuto podporu ci nie?

9lf9
12. okt 2020

Zalezi ci jej PP trva pocas RD alebo nie, ak trva tak narok ma. Za posledne 4r musia byt 2roky trvania PP

autor
12. okt 2020

@9lf9 dakujem za odpoved.

autor
12. okt 2020

Baby moc vam dakujem, ja sa do tychto veci absolutne nevidim.