Ahojte baby. Chcem sa opytat za manzela. Manzel je zamestnany uz roky v jednej firme na TPP. Minuly rok bol na materskej a popri tom pracoval na zivnost. Po materskej pokracoval v TPP a zivnost ukoncil (bola zalozena len na obdobie materskej). Ale moja otazka. Manzel podal vypoved v praci. Vypovedna doba mu konci koncom novembra. Chcel by ist potom na podporu. Ked sa zaeviduje na urade a rovno poda ziadost o podporu kedy cca sa mu zacne vyplacat?
@abby11 dakujem. Takze ak sa zaeviduje 1.12. v januari vyplatia. Ako rychlo tieto ziadosti vybavuju? Nerobia s tym zbytocne ofuky? Nebude mat problem ze bol na tej materskej?
Ak bude mať všetky podklady potrebné k zaevidovaniu, nebude mať žiaden problém.
Je nezamestnaný, s tým že bol na materskej to nemá nič spoločné. Dokonca ani neposudzujú či dal, alebo dostal výpoveď.
@abby11 najdem na nete ake vsetky podklady potrebuje? Pripadne vies ktore to su prosim?
otvor si stranku upsvaru a najdes si tam vsetko... a nie ziadne prietahy nerobia. Vypise tlaciva, pride, poda aj s dokladmi a potom mu pride rozhodnutie.
@simca06022011 ano uz to hladam vsade... 😄 Dakujem... A nahodou mi nevies poradit. Videla som tam pisane ze sa to berie spatne za posledne 4 respektive 3 roky. Ak je kamoska na rodicaku uz 4ty rok (predtym robila normalne, ma odrobene 2 roky) ma narok na tuto podporu ci nie?
Zalezi ci jej PP trva pocas RD alebo nie, ak trva tak narok ma. Za posledne 4r musia byt 2roky trvania PP
@9lf9 dakujem za odpoved.
Baby moc vam dakujem, ja sa do tychto veci absolutne nevidim.
Podpora sa vypláca mesiac pozadu, takže ak sa zaeviduje v decembri, prvú dostane v januári za december.