Kedy treba riešiť list otcovstva?

jessi06
6. mar 2024

Ahojte kedy treba riešiť list otcovstva? Som v 6 tom mesiaci tehotenstva. A materskú stačí po pôrode? Dakujem za odpoveďe.

hipuska
6. mar 2024

@jessi06 🙈

klarissa25
6. mar 2024

A máš nárok na materskú?

jessi06
autor
6. mar 2024

@klarissa25 prečo by som nemala? Mam odrobene 3 roky

klarissa25
6. mar 2024

@jessi06 tak to ja nemám ako vedieť koľko máš odrobene. Ale teda ak pracuješ tak by si mala vedieť ze materska sa neriesi po pôrode ale na matersku sa nastupuje 34 alebo 36 týždňov pred pôrodom

smajluska
6. mar 2024

@jessi06 List otcovstva sa rieši na matrike pred pôrodom. Podpíšete s partnerom, že ste sa dohodli na spoločnom priezvisku bábätka. Žiadosť o materskú tlačivo dostanete od gynekológa. Lekár Vám to povie včas (alebo sestrička). Nástup na MD je 6 - 8 týždňov pred plánovaným pôrodom.

jessi06
autor
6. mar 2024

@smajluska ďakujem

jessi06
autor
6. mar 2024

@klarissa25 no nevedela som preto sa to pytam tu.

jessi06
autor
6. mar 2024

@klarissa25 nie nepracujem už.

jazula
6. mar 2024

Ahoj, my sme boli s priateľom na matrike podpísať uznanie otcovstva ešte nenarodeného dieťaťa, súčasťou bola aj dohoda o priezvisku. Vďaka tomu aj mohol ísť po pôrode on vyzdvihnúť rodný list a nemusela som tam ja chodiť.
Vybavíš to ale aj po pôrode.

maranco
6. mar 2024

@jessi06 zápisnicu môžeš vybaviť aj cez internet
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

simona082
11. mar 2024

Dievčatá, prosím vás, ja som bola na matrike dnes, tiež som chcela potvrdiť ten papier o určení otcovstva (že dieťa bude mať priezvisko po otcovi, keďže ešte nie sme zobratí) a pani mi tam povedala, že ona nevie o aký papier ide..existuje teda nato nejaké oficiálne tlačivo ktoré si mám vytlačiť? Ďakujem pekne