Ahojte kedy treba riešiť list otcovstva? Som v 6 tom mesiaci tehotenstva. A materskú stačí po pôrode? Dakujem za odpoveďe.
A máš nárok na materskú?
@klarissa25 prečo by som nemala? Mam odrobene 3 roky
@jessi06 tak to ja nemám ako vedieť koľko máš odrobene. Ale teda ak pracuješ tak by si mala vedieť ze materska sa neriesi po pôrode ale na matersku sa nastupuje 34 alebo 36 týždňov pred pôrodom
@jessi06 List otcovstva sa rieši na matrike pred pôrodom. Podpíšete s partnerom, že ste sa dohodli na spoločnom priezvisku bábätka. Žiadosť o materskú tlačivo dostanete od gynekológa. Lekár Vám to povie včas (alebo sestrička). Nástup na MD je 6 - 8 týždňov pred plánovaným pôrodom.
@klarissa25 no nevedela som preto sa to pytam tu.
@klarissa25 nie nepracujem už.
Ahoj, my sme boli s priateľom na matrike podpísať uznanie otcovstva ešte nenarodeného dieťaťa, súčasťou bola aj dohoda o priezvisku. Vďaka tomu aj mohol ísť po pôrode on vyzdvihnúť rodný list a nemusela som tam ja chodiť.
Vybavíš to ale aj po pôrode.
@jessi06 zápisnicu môžeš vybaviť aj cez internet
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
Dievčatá, prosím vás, ja som bola na matrike dnes, tiež som chcela potvrdiť ten papier o určení otcovstva (že dieťa bude mať priezvisko po otcovi, keďže ešte nie sme zobratí) a pani mi tam povedala, že ona nevie o aký papier ide..existuje teda nato nejaké oficiálne tlačivo ktoré si mám vytlačiť? Ďakujem pekne
@jessi06 🙈