Ahojte ake su dovody testu pcr aby som ho neplatila. Patri tam aj blizky kontakt s pozitivnou osobou? Vdaka
@anjelicek26 treba to niekde hlasit ci mi staci sa cez tu koronovu stranku sa prihlasit
Mam zostat aj doma? Ci mozem chodit do prace
Hej chod do prace aby si kym ti pride vysledok z PCR nakazila dalsich 10ludi ak si pozitivna 🤦🏻♀️
ten pozitivny kontakt ma nahlasit vsetkych s kym bol v kontakte a Vas by mal kontaktovat RUVZ. Ak nie, tak zavolajte Vy na RUVZ a oni Vas zaregistruju, nariadia Vam karantenu a naplanuju termin odberu. Ale 10dni od posledneho kontaktu s pozitivnym musite byt doma
Ale testovana bola v sobotu rano na antigenovom celoslovenskom
Tak to je ine. Antigenove sa beru inak ako tie PCR. To uz je na Vas ci sa date testovat, ale uz s platenim to neviem ako je. Zavolajte na RUVZ oni Vam najlepsie povedia.
Pokial sa registrujes, že si blízky kontakt pozitívne testovaného (rodinný príslušník, blízky kolega napríklad) máš karantenu minimálne 10 dni. Do prace nesmieš. Ak potrebuješ PN, ohlas sa u lekára.
Pokial si bola pozitívne testovaná na antigenovom teste, na PCR pôjdeš iba v prípade príznakov. Inak len karanténa. Lekára kontaktuj každopádne.
Tak ako to teda je ?
@evinku platili ste nieco prosim
Nie... Nič som. Neplatila...
@evinku Ano, ale su tam aj vynimky... Pracujem tiez v kritickej infrastrukture, tak viem o com pisem. Pre normalnych ludi plati, ze si doma, test na 5-10 den, v pripade negativneho vysledku ostavas doma az do skoncenia 10 dna. Zial, su profesie ( a neskromne si myslim, ze riadenie statu v case pandemie je kriticka funkcia, bez ohladu na to kto je na mieste premiera) , kde su tie vynimky potrebne.. Vzdy to tak bolo aj bude..
@itia1 posledny moj prispevok k diskusii s Tebou... Rakovina sa tak rychlo nesiri ako Covid a nezaplna nase nemocnice tak rychlo ako Covidovi pacienti... Preto je potrebne pandemiu dostat pod kontrolu.. Ale hoaxove vyjadrenia o tom co povedala/ zmenila WHO si nechaj pre diskusie do Vasich kruhov.
cez covid stranku ked sa nahlasite, neplati sa. Oni bud budu volat, alebo rovno poslu termin.
@simca06022011 najskor treba zavolat dr a potom sa prihlasit?
Ano priamy kontakt s pozitivnou osobou staci. Bud karantenna PN, alebo test, to si uz vyber sama.