Preventivka a všeobecna
Dievčata kolko trva kym nabehne do poistovne že mam preventívnu vykonanu? Totiž som bola 10, septembra ku gynke/ preventivna/ a ešte stale mi ukazuje že nemam vykonanu preventívnu , lebo som si dala žiadosť na preplatenie tej cytologie...a toto mi chyba na splnenie..už aj vysledky mam samozrejme, mam všeobecnu..
@maminatimka bola som na preventivke 1.8., v appke sa mi to ukázalo až tento mesiac, tiež som všzp. Toto však nezáleží ani tak od poisťovne, ale od toho kedy to tvoj lekár "vykáže".
@maminatimka myslim ze to oni maju mesiac spatne. takze ak v sept az v oktobri sa uvidi
ano, lekar ma na to nejaky ten cas, este sa mi nestalo asi ani raz, aby to tam proste supol hned po preventivke 😀 a pri tom to podla mna vobec nemoze byt problem vykonat zopar klikov hned po tom, ako sa ta preventivka urobi.
@katariiinkaa prosím ta robili ti preventivku u gyn aj keď si tehotna??
@mimuska328 áno, spravila mi klasicky preventívnu. Pýtala sa má akurát či nešpinim alebo nekrvacam, ale tým že som bola v poriadku tak mi ju rovno spravila popri vyšetrení.
mne cytologiu preplatili po 1 a pol mesiaci...ale tiez cakam na zapisanie preventivky u ineho lekara a to uz vyse mesiaca....
@maminatimka ja som bola 11.9 na gynde a 2.9 u zubara na pp a uz to v aplikacii vidim ako vykonane v dane dni
@katariiinkaa lebo ja som si myslela ze popri tehotenstve sa robiť nemôže tak sa opýtam môjho dr
@mimuska328 neviem ako to je, ona si len všimla že ju nemám ešte za tento rok spravenú, tak že rovno spravíme ak nemám ťažkosti. Vtedy som bola tuším 9-10tt alebo tak nejak. Neviem či sa môže robiť kedykoľvek počas tehotenstva, určite sa skús opýtať a uvidíš 🙂
@maminatimka zdravím ako žiadate o preplatenie cytologie? Neviete či to prepláca aj dôvera? Ďakujem
@mili2016 ak máš Dôveru tak len pri preventivke povieš, že chces LBC, ty neplatis nic. Tvoj dr musí mať ale zmluvu s Unilabs https://www.dovera.sk/poistenec/benefity/vsetky...
@mili2016 no všeobecna to ma v zozname že preplaca...poslala som bloček to je ok, len ešte ta preventivna neprebehla do všeobecnej zatiaĺ takže čakaju..
@maminatimka uzávierka a fakturácia do ZP sa robí až po skončení mesiaca, takže za september išli dávky iba začiatkom októbra. Kým to poisťovňa spracuje, prejdu cca 3 týždne
Som v Dôvere a ešte sa mi nestalo, že by to tam bolo pridané úplne hneď. Chvíľku to trvá, ale tak to je ok, pridajú to tam, toho sa báť nemusíš. A odvtedy ešte vlastne ani neubehlo toľko času, bolo to len minulý mesiac, takže len buď trpezlivá. 😀
Lekár má na zaevidovanie úkonu 60 dní